Період публікації:

від

до

Категорія:

Вже мирних літ немало відшуміло…

Опубліковано: Середа, 10 травня 2017 

min
max

05.05.2017 року у Котівській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Михайла Логина Яворівського району відбулася лінійка-реквієм «Вже мирних літ немало відшуміло…», присвячена Дню пам’яті та примирення. Розпочала лінійку-реквієм вчитель історії Коновал І.В. словами «... пам'ять - це не просто частина історії. Пам'ять – це наша совість, біль, наша гордість. Пам'яті наших дідів, батьків і старших братів, пам'яті вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам'яті тих, хто поліг смертю хоробрих, пам'яті всіх, чиї серця обпалила Друга світова війна присвячується…».
Члени історичного гуртка «Історичне краєзнавство» розповіли усім присутнім про грізні роки Другої Світової війни. Учні наголосили, що не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших. Надзвичайно зворушливо прозвучали пісні «Мальви», «Понад Хустом», «А на моїй землі іде війна», виконані ансамблем нашої школи(керівник Христиніна Л.І.). А на завершення заходу, діти поклали квіти на могилах Невідому солдату та загиблих ветеранів ІІ світової війни Фітеля В.Д і Микичака Г.Ф.
А також у школі створений стенд «1939-1945. Ніколи знову» до Дня пам’яті та примирення, який діти зможуть переглянути протягом тижня.
Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook