Період публікації:

від

до

Категорія:

Подорож мальовничим Закарпаттям

Опубліковано: Четвер, 11 травня 2017 

min
max

Екскурсії у колі однокласників для дітей здаються великими пригодами, спогади про які  разом зі світлинами залишаться на все життя. Та щоб влаштувати таку поїздку, треба прикласти чимало зусиль. Класні керівники 5, 6, 8-го класів (Киринчук Г.В., Соколик Л.В., Рудницька Т.Ю.) Добрянської СЗОШ І-ІІ ст. 8 травня 2017 року організували екскурсію для школярів мальовничим Закарпаттям. Ми вирішили відвідати Закарпатські замки, що являють собою самобутній ансамбль української національної спадщини, яка  складається з архітектурних перлин.

Розпочалася мандрівка відвідинами Ужгородського замку, який розташований на вершині Замкової гори над містом. Він є один з найдавніших в Україні і має вже більш як тисячу років.  Учні побачили, що замок має внутрішній дворик з видовбаним у скельній породі колодязем. У стінах споруди збереглися таємні ходи, якими можна було проходити з одного поверху  на інший.

Під стінами величного Ужгородського замку  розташований один з перших в Україні Закарпатський музей народної архітектури та побуту, жителі міста називають музей просто – “українське село”. Це один із перших в Україні музеїв  просто неба.

У музеї під відкритим небом розміщені 7 садиб, 6 житлових будівель, церква, дзвіниця, школа, кузня, млин, ступа-сукновальня, корчма.

Наступними пунктом нашого призначення став Замок Паланок, який видно вже за кілька кілометрів до Мукачева. За фундамент-постамент йому править 68-метровий згаслий вулкан. Місто десь там, внизу, а на півночі піднімаються вулканічні Карпати. Паланок — непереможний і фотогенічний представник Середньовіччя.

Дорогою учні мали можливість милуватися чудовими краєвидами Закарпаття: гірськими пейзажами, потічками, швидкими гірськими річками, церквами, які виднілися посеред сіл, придорожніми крамничками народних умільців.

Усі ми були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу. 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook