Період публікації:

від

до

Категорія:

Визначено переможців IX міжнародного турніру «Кубок Анатолія Строкатова – 2017» (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 12 травня 2017 

min
max

Цими днями в ігровому залі виставкового центру «ПІВДЕННИЙ-EXPO» у місті Львові за активної підтримки управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, відділення НОК України у Львівській області та обласної федерації настільного тенісу завершився IX міжнародний турнір з настільного тенісу «Кубок Анатолія Строкатова – 2017».

У турнірі взяли участь команди з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської областей та м. Києва, а також зарубіжні гості – команди з Білорусі та Польщі.

Головний суддя змагань – суддя національної категорії Ігор Майовка (Львів).

Загалом змагалося близько 400 спортсменів, яких на урочистому відкритті вітали почесні гості: легенда настільного тенісу України Анатолій Строкатов; начальник управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації Юрій Майборода; голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський; президент федерації настільного тенісу Львівської області Віталій Синчук; директор виставкового центру «ПІВДЕННИЙ-ЕКСПО» Віктор Рогов та ін.

Варто відзначити львівських тенісистів: Моспана Богдана, який посів ІІ місце у віковій категорії серед юнаків 2005-2006 рр.н. (тренер – Олеськевич О.О., СДЮШОР «Прудкий м'яч»); Гуру Ореста – ІІ місце у віковій категорії серед юнаків 2002-2004 рр.н. (тренер – Каминський В.В., СДЮШОР «Прудкий м'яч»); Напірка Олега – ІІІ місце серед юнаків та Занік Юліану – ІІІ місце серед дівчат в цій же категорії (тренер – Шацький М.М., СДЮШОР «Прудкий м'яч»). У категорії серед юнаків 1999-2001 рр.н. відзначився Коробко Володимир (тренер – Каминський В.В., СДЮШОР «Прудкий м'яч»), який в напруженій боротьбі обіграв Капелюху Олега з рахунком 3:1 – також вихованця львівської школи настільного тенісу.

Неабияку майстерність продемонструвала й гостя з Білорусі Радіонова Анастасія, яка посіла два перших місця, змагаючись у своїй та в старшій віковій категоріях. Спортсмен з Польщі Якуб Хмільовський також переміг яскраво, посівши І місце у категорії 1999-2001 рр.н.

Також відзначилися і гравці з міста Жовкви Львівської області: Заришняк Вадим та Заблоцька Богдана, які посіли ІІІ місця у віковій категорії 2007 р.н. і молодші, Заришняк Вадим в категорії серед юнаків 2005-2006 рр.н. та Татаринов Валерій у категорії 2002-2004 рр.н. посіли І місця (тренери – Доброхотов Володимир та Голяк Олег, СК «ЛІРС»).

У турнірі серед усіх бажаючих призові місця посіли вихованці Львівської ШВСМ, а саме: І місце – МСМК Віктор Дідух, ІІ місце – МС Май Іван та ІІІ місце – МС Тимофєєв Олександр.

Для участі в турнірі були запрошені й спортивні журналісти, які в кількості 10 осіб розіграли свою номінацію в Кубку Анатолія Строкатова, кращим серед яких був журналіст сайту Гал-інфо Пастернак Богдан.

Підсумкові результати змагань (завантажити)

Довідково:

В історії такого традиційно «азіатського» виду спорту, як теніс настільний, бували і яскраві європейські «спалахи». Одним з них у 70-ті роки минулого століття був львів’янин Анатолій Строкатов, який з 16-річного віку почав виступати за дорослу збірну СРСР, ставав призером чемпіонатів світу і Європи, переможцем багатьох найпрестижніших змагань. Уславленому тенісисту виповнилось зараз 60 років.

Анатолій Строкатов народився 10 березня 1955 року у Львові. Майстер спорту міжнародного класу. За різні збірні СРСР виступав упродовж 15 років – з 1969 до 1984. Срібний призер чемпіонату світу-1973 в Сараєво у парі з Астою Гедрайтіте і бронзовий призер у складі збірної команди СРСР. Срібний призер чемпіонату Європи-1976 у Празі в особистих змаганнях. Переможець Ліги європейських чемпіонів у складі збірної СРСР у 1972 році. Абсолютний чемпіон Європи серед юніорів у 1971 році (виграв особисті змагання, в парі, у змішаній парі і в команді). Чемпіон Європи серед юніорів у 1972 році в парі і змішаній парі, срібний призер в особистому розряді. Переможець відкритих чемпіонатів кількох країн. 12-разовий чемпіон СРСР (двічі – в особистому розряді). Найвище місце у світовому рейтингу – сьоме, у європейському – друге.

Матеріал підготував Орест Куценко, управління фізичної культури та спорту ЛОДА

Немає коментарів

Схожі статті:

Львів’яни – бронзові призери Спортивних ігор України з настільного тенісу Львів’яни – бронзові призери Спортивних ігор України з настільного тенісу Опубліковано: П`ятниця, 24 травня 2019 Студентська збірна Львівської області виборола загальнокомандне третє місце у Спортивних іграх України серед студентів коледжів та технікумів, які днями завершились на Львівщині. Перше місце посіла команда Івано-Франківської області, а другими стали студенти коледжів Тернопільської області. Загалом...

Переглядів: 580 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Викладач Львівського кооперативного коледжу у складі Збірної команди ветеранів Львова здобув «срібло» на міжнародному турнірі з волейболу Викладач Львівського кооперативного коледжу у складі Збірної команди ветеранів Львова здобув «срібло» на міжнародному турнірі з волейболу Опубліковано: Понеділок, 25 березня 2019 Нещодавно у місті Львові відбувся XVIIІ Міжнародний турнір з волейболу серед ветеранів. Організатором турніру виступив волейбольний клуб «ОМЕГА». У турнірі взяли участь команди з Польщі («Каман-Воле»), Латвії (м. Даугавпілс), Білорусії (м. Мінськ), Болгарії (м. Руси), Вінниці, Чернівців, Луцька, Києва...

Переглядів: 676 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook