Період публікації:

від

до

Категорія:

«Слід лишив такий геройський, що не стерся він й тепер»

Опубліковано: Понеділок, 15 травня 2017 

min
max

Під такою назвою 14 травня 2017 р. у с. Гординя Новокалинівської ОТГ відбулася урочиста академія, присвячена 160-річчю від дня народження А.Чайковського. Провідним мотивом цієї події стала любов письменника до свого рідного краю і яка і сьогодні допомагає своїм землякам серцем доторкнутися до Божої любові і милосердя.

Святкове дійство розпочалося панахидою, яку відслужив о.Олег Губик біля пам’ятного знака Андрієві Чайковському, що знаходиться на території Гординянської школи.

Винятково теплими і хвилюючими були слова очільника Новокалинівської ОТГ Юзвяка Богдана Осиповича, депутатa обласної ради Домчака Олега Івановича та сільського старости Возняк Марії Михайлівни, які розповіли про значний внесок А.Чайковського у літературу, культуру, громадське життя, а також привітали усіх присутніх жінок з Днем матері. Витала атмосфера невимушеності, щирості та сповнена любові.

Кожен учасник цього дійства мав змогу причаститись із духовної криниці спадщини письменника. Велич святкового дійства підсилили звучання поезії, у виконанні учнів школи, виконання пісень як учнівським і педагогічним колективом, так і працівниками відділу культури Новокалинівської міської ради, а також педагогами та вихованцями музичної школи.

Поетична струна А.Чайковського і до сьогодні витає у серцях його земляків. До сташестидесятирічного ювілею свої рядки уклала жителька села Мороз Олена.

Минатимуть віки, творитимуть культуру інші покоління, з’являтимуться інші таланти. А там, де справжній талант, справді немає старості. Талант не вмирає. Він живе вічно у своїх духовних нащадках. І в цьому мали змогу пересвідчитись усі учасники святкового дійства. Бо і сьогодні кличе нас пристрасне слово А.Чайковського, письменника, висококваліфікованого юриста, чудового промовця, знавця законів і глибокого психолога. І його творча діяльність стала тим міцним гранітним п’єдесталом, на якому майбутнє збудує йому безсмертний пам’ятник.

Немає коментарів

Схожі статті:

Святкування Всеукраїнського дня бібліотек (фото) Святкування Всеукраїнського дня бібліотек (фото) Опубліковано: Середа, 09 жовтня 2019 30 вересня 2019 року учні 4-А класу КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» зі своїми педагогами побували на святкуванні Всеукраїнського дня бібліотек у Львівській обласній бібліотеці для дітей. Зокрема, школярі у рамках святкового бібліотечного...

Переглядів: 602 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

День пам’яті Героїв Крут День пам’яті Героїв Крут Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 Любіть Україну, як вірні сини, Віддати життя їй готові, Як нові сини, що життявіддали Під Крутами всі, як герої. 29 січня 2018 року у Корналовицькому НВК презентовано відеоперегляди "Герої Крут - для нащадків взірець" (класним керівником 9 класу Турлай І.П.), "Нам незабути славу Крутів "(вчитель...

Переглядів: 424 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook