Період публікації:

від

до

Категорія:

Відео-рекомендації для вчителів початкової школи набрали більше чверті мільйона переглядів, - онлайн-платформа EdEra

Опубліковано: Вівторок, 16 травня 2017 

min
max

40 відео з рекомендаціями для вчителів початкової школи щодо використання сучасних методик навчання дітей у 1-4 класах набрали понад 150 тис. переглядів на YouTube та ще 102 тис. людей дізналися про відеорекомендації на сторінці онлайн-платформи EdEra у Facebook.

Найбільше цікавилися новими методиками із викладання Літературного читання та Математики. Особливо популярними на Facebook стали звернення сучасних українських письменників, що розповідали про себе та свої книжки. Зокрема, багато переглянули відео-звернення Тетяни Стус, Наталії Саражинської, Олесі Мамчич, Тетяни Бєляєвої та Світлани Скворцової.

«Щоб у 2018 році запустити перший клас Нової української школи, нам потрібно перенавчити 22 тис. учителів, що візьмуть перший клас Нової української школи, і понад 3 тис. завучів. Ми покладаємо великі надії на прогресивних учителів-практиків, що вже зараз готові вчитися новим методикам, і які власним прикладом демонструють, яким має бути сучасний вчитель. Ці допоміжні відео – наш крок у допомозі викладачам навчитися новим методикам та отримати вільний доступ до знань про роботу із сучасними дітьми», - пояснила Лілія Гриневич.

Вона додала, що успіх проекту оновлення програм – заслуга продуктивної співпраці МОН із громадськістю, зокрема, освітньою онлайн-платформою EdEra, без якої цей процес не міг би бути таким відкритим та прозорим.

«Думаю, що чверть мільйона переглядів – не межа. Чим більше учителів усвідомлюватимуть потребу у додатковій інформації і розумітимуть, як самостійно навчитись новим методикам – тим більшою популярністю користуватимуться подібні матеріали», - зазначив керівник проекту EdEra Ілля Філіпов.

Нагадуємо, що оновлення програм початкової школи об’єднало понад 4,5 тис. експертів, учителів-практиків та батьків навколо оновлення програм для 1-4 класів. Ці коментатори лишили більш як 8,5 тис. пропозицій до програм, більшість із яких були враховані.

Також наразі продовжується оновлення програм для базової школи. Вже минуло 2 сесії публічного обговорення, в межах якого до програм внесли понад 10,5 тис. пропозицій. Презентація фінального драфту програм відбудеться 25 травня, а протягом червня-липня закінчиться робота із консолідації нових навчальних матеріалів для використання вчителями на уроках в межах оновлених програм.

Довідково: ознайомитися з онлайн-уроками щодо використання нових методик навчання у початковій школі можна за посиланням: https://www.ed-era.com/mon.html.

Джерело: офіційний сайт МОН

Немає коментарів

Схожі статті:

В Україні промоніторять використання Хрестоматій для 1-4 класів, - підсумки засідання під головуванням Міністра освіти і науки (фото) В Україні промоніторять використання Хрестоматій для 1-4 класів, - підсумки засідання під головуванням Міністра освіти і науки (фото) Опубліковано: П`ятниця, 12 травня 2017 На початку 2017 року в усі школи України було доставлено Хрестоматію сучасної української дитячої літератури у двох томах накладом 640 тис. примірників, але використовується вона по-різному в різних школах та регіонах країни. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час Всеукраїнської...

Переглядів: 784 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

9 шкіл Львівщини розпочали навчання за новим стандартом початкової освіти (фото) 9 шкіл Львівщини розпочали навчання за новим стандартом початкової освіти (фото) Опубліковано: Понеділок, 04 вересня 2017 У цьому навчальному році 9 загальноосвітніх закладів Львівщини долучилися до пілотного проекту концепції Нової української школи. Відтак, 608 першокласників розпочали навчання за новим стандартом. По Україні було обрано сто шкіл, де вже з початку 2017/2018 навчального року розпочалося впровадження...

Переглядів: 2883 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook