Період публікації:

від

до

Категорія:

Грані таланту Франка, знаного і невідомого

Опубліковано: Середа, 09 березня 2016 

min
max

3 березня 2016 року уже вчетверте гостинно відчинила двері літературно-мистецька світлиця “Грані таланту Франка, знаного і невідомого”, адже 2016 рік проходить під знаком імені Каменяра: цьогоріч відзначаємо 160 років з дня народження та 100 – з дня смерті великого сина українського народу. Ведучі світлиці, методисти районного методичного кабінету відділу освіти Бродівської РДА Л.Заяць та І. Дутчак, розповідаючи про Івана Франка цікаві і не надто відомі факти його біографії, творчі шукання, громадську і політичну діяльність, запрошували до слова учасників світлиці – педагогів, серед яких вчителі не лише української мови та літератури, а й хімії, світової літератури, історії, музичного мистецтва, практичні психологи Бродівщини. 

Усіх їх об’єднує Франкове слово, вони читають Франка, захоплюються його творами, пророчими думками, пишуть власні вірші.

Особливо зворушило присутніх художнє читання таких творів Каменяра:

  • “Погідна ніч літня в підгірськім краю” (Катерина Кравчук, учитель хімії Корсівської ЗОШ І-ІІ ст.),
  • “Моя любов” (Ірина Смола, учитель української мови і літератури Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3),
  • “До великого моменту” (Ольга Темех, учитель української мови та літератури Конюшківської ЗОШ І-ІІ ст.),
  • “Жіноче серце” (Юлія Смажелюк, вчитель хімії Бродівської гімназії ім. Івана Труша),
  • “Чудо з утопленим хлопцем” (Наталя Стрільчук, вчитель української мови та літератури Гаї-Смоленської ЗОШ І-ІІ ст.)

Майстерно виконували вчителі і пісні на вірші Франка:

  • “Червона калино, чого в лузі гнешся?” (Наталія Заяць, музичний керівник Гаї-Дітковецького НВК),
  • “Ой ти, дівчино, з горіха зерня” (Іван Гавришко, учитель музичного мистецтва Пеняківської ЗОШ І-ІІІ ст. ),
  • “Чого являєшся мені у сні?” (Сергій Кутняк, вчитель музичного мистецтва Підкамінської ЗОШ І-ІІІ ст.),
  • “Як почуєш колись”  (гурт “Вишиванка” вчителів Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4),
  • “Як на вулиці зустрінеш” (вчителі Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст.: Леся Возна, Марія Цімарно, Віра Дробенко),
  • “Човен” (Степан Перун, учитель музичного мистецтва Берлинської ЗОШ І-ІІІ ст.),
  • “Якби ти знав, як много важить слово” (Світлана Гром'як і Оксана Бешлей, учителі музичного мистецтва Бродівської  ЗОШ І-ІІІ ст. №3 та Наталія Бручковська, учитель Бродівської СЗОШ І-ІІІ ст. №2).

Талановито інсценізували уривок п'єси “Украдене щастя” педагогами Лешнівської ЗОШ І-ІІІ ст.: Марією Шаркевич, Оксаною Глущук, Галиною Баглай, Ольгою Скальською, Богданом Скрухою та уривок новели «Сойчине крило» Ольгою Андріїв, заступником директора Берлинської ЗОШ І-ІІІ ст. Уважно слухали присутні уривок листа до галицької молоді, який зачитала  Оксана Гладюк, вчитель української мови та літератури Дуб'євського НВК, та виступ Зоряни Губач, учителя музичного мистецтва Бродівської ЗОШ І ст. №1, «Франко та музика».

Власні вірші у вінок шани Каменяреві вплели Віра Дробенко, заступник директора Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст.; Зоряна Матіяш, учитель української мови та літератури Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4; Ганни Боднарчук, вчителя української мови і літератури Черницького НВК; Марія Квасюк, вчителя зарубіжної літератури Підкамінської ЗОШ І-ІІІ ст.

Затишна атмосфера свята, яку створили господарі світлиці – вчителі української мови та літератури Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, сприяла розкриттю талантів педагогів – декламаторських, музичних і навіть акторських.

Літературно-мистецька  світлиця –  лише перші кроки на стежках святкування ювілею нашого славетного земляка на Бродівщині.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

На реалізацію Нової української школи на Бродівщині скерували майже 3 млн грн На реалізацію Нової української школи на Бродівщині скерували майже 3 млн грн Опубліковано: Середа, 20 березня 2019 У 2018 році проведено оптимізацію мережі закладів освіти району, зокрема: призупинено навчально-виховний процес у Гаї-Смоленській ЗОШ І ст., Дубинівській ЗОШ І ст. та Клекотівській ЗОШ І ст., реорганізовано шляхом приєднання Суходільську загальноосвітню школу І ступеня Бродівської районної ради Львівської...

Переглядів: 405 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Про удосконалення методичної та фахової  майстерності вчителів географії Про удосконалення методичної та фахової майстерності вчителів географії Опубліковано: П`ятниця, 16 березня 2018 Березень  2018 року видався дуже плідним для вчителів географії Бродівського району в плані удосконалення методичної та фахової  майстерності.  01 березня на базі Бродівської гімназії ім. І.Труша зібралися вчителі географії на засідання районного методичного об’єднання. Неверенчук Марія Іванівна,...

Переглядів: 471 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook