Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові відбувся І відкритий міський захід «ФРАНКОФЕСТ»

Опубліковано: П`ятниця, 27 травня 2016 

min
max

25 травня у Львові відбувся фестиваль, присвячений вшануванню творчої спадщини Івана Яковича. Це було мистецьке дійство для молоді та гостей міста.

Фестиваль проводився з метою вшанування постаті І.Я. Франка, залучення дітей та юнацтва до поглибленого вивчення літературних творів Великого Каменяра, а також пропагуванню мистецько-фахового рівня аматорських колективів, творчих студій загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Львова.

Епіцентром української культури та мистецтва на один день стали мистецькі майданчиках у міському парку ім. І.Я. Франка, де кожен охочий на трьох різних майданчиках зміг познайомитися з цікавими людьми, знайти нових друзів, поринути в атмосферу дитинства та досвідчену зрілість українського генія Івана Франка.

На фольклорній сцені виступали народні колективи позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів районів м. Львова.

Літературно-поетична сцена фестивалю «ФРАНКОФЕСТ», що проводилася в центральній частині парку на майданчику біля Ротонди, дивувала виступами читці прози, літературними слемами тощо.

Третя локація – образотворчий пленер, учасники якого розмістилися по всій території парку, кожен з учасників вибирав краще місце для себе, у якому зміг відчути дух Франка та його творів. Тематика пленеру була намалювати персонажі творів Івана Франка та самого великого письменника.

В рамках заходу та на передодні 2-ї річниці Незалежності України Центр творчості дітей та юнацтва Галичини прийняв челендж #Free Ukraine 25 від Центру дитячої та юнацької творчості міста Добропілля.

Народна капела бандуристок «Дзвіночок» ЦТДЮГ та Народний камерний хор «Жайвір» виконали Гімн України і передали естафету наступним трьом виконавцям: БДЮТ м. Винники, БДЮТ Шевченківського району та Радехівській районній школі мистецтв.

Загалом у мистецькому дійстві взяли участь колективи Сихівського, Шевченківського, Залізничного, Франківського, Личаківського, Галицького районів та творчі колективи Центру творчості дітей та юнацтва Галичини.

Усі учасники та гості фестивалю під відкритим небом відчули себе частинкою великої спадщини Каменяра, отримали насолоду від мелодійного звучання української пісні, від запального танцю й веселих дитячих розваг.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Фестиваль, присвячений Тарасу Григоровичу Шевченку Фестиваль, присвячений Тарасу Григоровичу Шевченку Опубліковано: Четвер, 12 березня 2020 «Шевченко – наш. Він для усіх століть!» - під такою назвою проходив фестиваль учнівської творчості у Мишлятицькому НВК Мостиського району, присвячений 206 річниці від дня народження Великого Кобзаря. Тарас Григорович Шевченко є завжди сучасним, а його твори доречними та актуальними. «Заповіт» поета став...

Переглядів: 1972 Коментарів: 0

Відділи освіти

Молодь запрошують на фестиваль української пісні «Музичне сузір’я України» Молодь запрошують на фестиваль української пісні «Музичне сузір’я України» Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 З метою підтримки творчо обдарованої молоді, створення умов для реалізації її здібностей, виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу департаментом освіти і науки Дніпропетровської...

Переглядів: 819 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook