Період публікації:

від

до

Категорія:

КРУТИ - символ національної честі (фото)

Опубліковано: Вівторок, 07 лютого 2017 

min
max

Учні 8-Б класу Сокальської санаторної школи-інтернату разом з класним керівником Матвіїв Галиною Григорівною підготували і провели загальношкільну лінійку присвячену 99 роковинам бою під Крутами.

Вихованці розповідали про запеклий бій, який відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції поблизу селища Крути за 130 кілометрів від Києва. Бій тривав 5 годин між 4- тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та 300-ми київськими студентами, які захищали підступи до Києва. Українці відбили кілька атак, під час яких зазнали значних втрат. Студенти загинули за незалежність України. Вшановуючи їх пам'ять, учні декламували вірші, співали патріотичні пісні, переглядати тематичні фільми .

Матвіїв Г.Г., класний керівник 8-Б кл.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Крути! Крути! Мужність і посвята (фото) Крути! Крути! Мужність і посвята (фото) Опубліковано: Четвер, 08 лютого 2018 Нещодавно у Сокальській санаторній школі–інтернаті відбулася тематична лінійка, присвячена пам’яті героїв Крут. Сто років минуло з того часу, коли юнаки – сміливці пішли на самопожертву в боротьбі за незалежність. Бій під Крутами став символом героїзму для українського народу. Учні 10 класу цікаво...

Переглядів: 576 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Загальношкільна лінійка пам’яті жертв Голокосту Загальношкільна лінійка пам’яті жертв Голокосту Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 27 січня 2020 року в КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» провели загальношкільну лінійку пам’яті жертв Голокосту  та Битви під Крутами. Учням показали документальні фільми про  ці трагічні події та вшанували жертв хвилиною мовчання.

Переглядів: 796 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook