Період публікації:

від

до

Категорія:

Українська асоціація дослідників освіти провела першу англомовну літню школу

Опубліковано: Вівторок, 30 серпня 2016 

min
max

38 учасників з різних регіонів України, 8 з яких представляли переміщені університети, вивчали як проводити та правильно адмініструвати освітні дослідження в сучасному світі – налагоджувати комунікацію, писати грантові заяви, підбирати методології.

Особливу увагу організатори приділили методології проведення міжнародних освітніх проектів. Зокрема, розглядали проект Організації економічного співробітництва та розвитку TALIS (Teaching and learning International Survey) – міжнародне дослідження викладання та навчання, що проводиться серед вчителів та директорів шкіл.

Під час літньої школи сформувались ініціативні дослідницькі групи, які працюватимуть над пілотажем дослідницького інструментарію TALIS, на що Українською асоціацією дослідників освіти отримано відповідний дозвіл від ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку).

«Включення України до проекту TALIS поглибить розуміння місця української освіти у міжнародному освітньому просторі та сприятиме освітнім реформам», – зазначили організатори літньої школи з УАДО.

Робота школи проходила чотири дні. Впродовж цього часу учасники взяли участь у 13 англомовних тренінгах, які проводили 15 тренерів з України та з-за кордону, зокрема з Утрехтського університету (Нідерланди), Норвежського університету наук та технологій (Норвегія), Кембриджського та Единбурзького університетів (Велика Британія). Вітчизняні тренери представляли університети Львова, Дрогобича, Умані, Харкова, Херсону, Луцька, Ніжина.

Загалом, школа була спрямована на те, щоб сприяти формуванню дослідницької культури науковців та викладачів.

У літній школі навчали організовувати науково-педагогічні дослідження та вивчення освітніх практик, застосувати інноваційні методи дослідницької діяльності у галузі вищої освіти, позиціонувати себе як науковця та створювати якісні презентації та постери на міжнародних конференціях тощо.

«Переконані, що проведення школи дасть змогу застосувати знання й навички для підвищення наукової компетентності учасників, розвитку Асоціації та підвищення якості української вищої освіти загалом», – наголосили організатори літньої школи з УАДО.

Довідково:

Літня школа стала частиною масштабного річного проекту Української асоціації дослідників освіти «Підтримка реформування вищої освіти в Україні», спрямованого на підвищення рівня професіоналізму в навчальній і науковій діяльності університетів, залучення викладачів до обміну академічним досвідом, популяризації емпіричних досліджень у галузі освіти тощо.

Українська асоціація дослідників освіти (УАДО www.uera.org.ua) – це недержавна науково-дослідна асоціація, заснована у 2015 році на базі Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, яка сьогодні об’єднує близько 100 науковців з понад 30 університетів України та зарубіжжя. УАДО є членом Європейської асоціації дослідників освіти з осередком у Берліні (EERA), яка, своєю чергою, входить до Всесвітньої асоціації дослідників освіти (WERA). Метою УАДО є сприяння обміну інформацією між випускниками закордонних освітніх програм для підвищення дослідницької компетентності у галузі освіти.

Немає коментарів

Схожі статті:

Вікторина з англійської мови «Fun English» в НРЦ  «Левеня» Вікторина з англійської мови «Fun English» в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 12 лютого 2020 11 лютого 2020 року для учнів 2-Б класу I відділення Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» пройшла вікторина з англійської мови «Fun English». Метою заходу було поглибити та закріпити знання учнів з вивчених тем; розвивати логічне мислення, швидкість,...

Переглядів: 1148 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Лепбук «My Family” Лепбук «My Family” Опубліковано: П`ятниця, 20 грудня 2019 Лепбук «My Family” Незамітно пролетів час і нушенята КЗ ЛОР Бориславської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ст. завершили вивчення ще однієї теми з англійської мови «My Family”. Підсумковий урок , який підготувала та провела вчитель англійської мови Комарницька І.І.пройшов весело та жваво. Для кращого...

Переглядів: 781 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook