Період публікації:

від

до

Категорія:

Команда Львівщини готується до участі у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») 2016 (фото)

Опубліковано: Середа, 27 липня 2016 

min
max

Сьогодні, 27 липня, на території 2-ої окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України (вул. Княгині Ольги, 105) представники департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації – начальник управління Світлана Книшик, головний спеціаліст Юрій Савчин, директор КЗ ЛОР «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» Михайло Набитович, а також представники ТРК «Львів» та Освітнього порталу Львівщини зустрілися з переможцями обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – роєм «Соколи» Сокальського району.

Як повідомила начальник управління департаменту Світлана Книшик, Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») проводиться в Україні з 2009 року. На Львівщині з кожним роком кількість учасників обласного конкурсу збільшується. Гра проводяться на дитячій туристичній базі «Карпати», що в с. Кам’янка Сколівського району.

Цьогоріч у змаганнях взяли участь 27 роїв з районів та міст Львівщини, а також команда із м. Дубно Рівненської області. Загалом за першість змагалися близько 300 школярів. Протягом чотирьох днів вони проявляли свою спритність, кмітливість, хоробрість та знання козацьких звичаїв. Учасники змагалися у таких напрямках: стройова підготовка, перетягування канату, проходження смуги перешкод, інтелектуальні змагання з історії України за зразком «Що? Де? Коли?», мистецька сфера, надання першої долікарської допомоги з використанням елементів рятувальних робіт. За підсумками змагань перше місце здобув рій «Соколи» Сокальського району під керівництвом вчителя предмету «Захист Вітчизни» Антона Долівця.

Тепер учні Сокальської гімназії ім. О. Романіва готуються показати свої військово-патріотичні вміння усій Україні, адже будуть представляти Львівщину на Всеукраїнських іграх «Джура» 2016. Змагання відбудуться в Одесі вже у серпні, а з початку цього тижня юні патріоти тренуються на території Національної гвардії у Львові. Поруч із дорослими бійцями вони практикуються, харчуються та живуть у справжніх казармах.

«Завдяки співпраці департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації та другої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України ці діти мають змогу тут оздоровитись, відпочити, але разом з тим – тренуватися і набрати більших навиків під керівництвом професійно підготовлених фахівців», – поінформувала Світлана Іванівна.

«Кожен хлопець повинен таким займатися: вміти стріляти, розкладати туристичні палатки, ну і, звичайно, бути рятівником. Те, що ми вивчаємо тут, може стати у пригоді будь-кому. Наприклад, на вулиці стане комусь погано і йому потрібно допомогти», – зазначив учасник змагань Максим Гарасимчук.

Загалом, рій «Соколи» Сокальського району складається з восьми осіб. Усі вони між собою давно знайомі, і це сприяло їх згуртованості – розповідають учасники. Серед них – і дві дівчини.

«Не важливо, дівчина, хлопець – кожен повинен знати, вміти, практикувати і любити. Ці змагання виховують патріотичний дух, національну свідомість, загартовують духовну силу», – наголосила Христина Лисяк. Днями школярка показала і неочікувані результати зі стрільб: із 50 вистрілів влучила 45 разів.

«Чесно кажучи, ця дівчинка набагато здібніша, ніж деякі солдати в моєму взводі, а саме у стройовій підготовці. Я був дуже здивований рівнем підготовки учасників рою», – зазначив Євген Боднар, інспектор зі стрільб.

У свою чергу, заступник командира Другої Галицької бригади по роботі з особовим складом полковник Олександр Задворний розповів: «Друга окрема Галицька бригада Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України – одне з найстаріших з’єднань серед військових формувань, яке утворилось 10 вересня 1939 року і є військовим формуванням з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами – із забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій». Діти тренуються та набираються навиків під керівництвом інженера стрільбища військової частини Андрія Лалака.

Відповідальний за національно-патріотичне виховання та гру «Сокіл» («Джура») директор КЗ ЛОР «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» Михайло Набитович поінформував, що Всеукраїнський етап гри «Сокіл»(«Джура») проходитиме з 6 по 26 серпня в м. Одесі на базі оздоровчого табору «Молода гвардія». Програма ІІІ етапу Всеукраїнської гри включатиме такі комплекси: інтелектуально-мистецький – «Козацькі забави»; фізкультурно-спортивний – «Козацький гарт»; туристсько-спортивний – «Козацькими стежками»; військово-прикладний – «Козацька звитяга» та медично-рятувальний – «Козацька безпека». У перервах між змаганнями та конкурсами будуть проводитися семінари ройових, ватри (тематичні диспути, розважальні вечори-дискотеки, ройові вогники, демонстрація відеофільмів), гутірки (тематичні виховні та пізнавальні бесіди, семінари, зустрічі з видатними та цікавими людьми, учасниками АТО інше), спортивні ігри, забави тощо відповідно до Програми тематичної зміни «Ми – українці!».

https://youtu.be/BUHJzDegyKk?t=11m54s

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Учні закладів профтехосвіти змагалися у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») Учні закладів профтехосвіти змагалися у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») Опубліковано: Середа, 15 травня 2019 Працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено територіальні змагання Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Вищому професійному училищі № 19 м. Дрогобича. Учасниками змагань були 7 роїв від закладів професійно-технічної освіти Львівської області,...

Переглядів: 957 Коментарів: 0

Профтехосвіта

На Львівщині розпочався обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») На Львівщині розпочався обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Опубліковано: Вівторок, 20 Червня 2017 19 червня стартував ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Із дитячої турбази «Карпати», що у селі Кам’янка Сколівського району, організована колона, а це 37 роїв-учасників гри, в національному одязі, із прапорами вирушила до м. Сколе, де відбулося...

Переглядів: 1415 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook