Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівська обласна Мала академія наук України

 

min
max

Контакти

Адреса: 79000, Україна, м. Львів, вул. Коперника, 42
Телефон/факс: (032) 225-56-81, (032) 261-23-38
Електронна пошта: oman@oman.lviv.ua
Веб-сайт:  http://oman.lviv.ua
Керівник закаладу: Бородчук Іванна Антонівна

Плани роботи

Фінансова звітність

Загальні відмості

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна Мала академія наук України» заснована у жовтні 1978 р. за ініціативою вчених Західного наукового центру Академії Наук України та відділу освіти Львівського міськвиконкому як Мала академія наук старшокласників м. Львова “Еврика”. Новостворений заклад ставив собі за мету допомогти педагогам у навчально-виховній роботі, пропагувати серед учнівської молоді досягнення науки і техніки, прищеплювати обдарованим дітям навички творчої, науково-дослідницької роботи, сприяти свідомому вибору професії.

Для забезпечення організації роботи МАН у жовтні 1978 р. було проведено конференцію старшокласників і вчителів міста, на якій обрали Президію МАН, куди ввійшли вчені, педагоги та учні. Першим Президентом МАН став відомий учений, академік НАН України Ігор Рафаїлович Юхновський, а першими віце-президентами – доктор фізико-математичних наук Богдан Любомирович Пелех, академік НАН України Ярослав Дмитрович Ісаєвич, доктор біологічних наук Костянтин Андрійович Малиновський, доктор хімічних наук Віктор Теофілович Яворський, кандидат технічних наук Роман Федорович Федорів.

Першими дійсними членами і кандидатами МАН стали переможці і призери Республіканських і Всесоюзних олімпіад:

  • 29 старшокласників отримали звання дійсного члена
  • 54 – кандидата у дійсні члени МАН.

Популярність МАН зростала. На заняття у секціях почали приїжджати учні зі шкіл районів області. В Інституті прикладних проблем механіки і математики було зорганізовано колектив молодих учених-математиків, які систематично виїжджали у школи районів і проводили заняття з обдарованими школярами.

У 1986 р. відкрилася перша філія МАН у Самборі, а згодом створено Стрийську, Бориславську, Дрогобицьку та Червоноградську філії. Матеріали про роботу академії експонувалися на ВДНГ України в Києві (1989 р.).

З 1988 р. відповідальним секретарем, а потім директором МАН працює Іванна Антонівна Бородчук.

У Львівській обласній МАН зараз діє 4 відділення:

  • суспільно-гуманітарне,
  • фізико-математичне,
  • хіміко-біологічне, 
  • науково-технічне.

У структурі відділень працюють 22 секції, в яких діють 64 різнопрофільні гуртки.

Львівська обласна Мала академія наук  з нагоди початку навчального року, запрошуює учнів 6-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Львова й області.

Завітавши до Львівської обласної Малої академії наук, ви зможете взяти участь у всеукраїнських, міжнародних та обласних конкурсах, цікавих.

Місце знаходження:

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook