Період публікації:

від

до

Категорія:

Навчально-реабілітаційний центр І-ІІІ ст. «Гармонія»

 

min
max

Контакти

Адреса: 82300, Україна, Львівська обл., м. Борислав, вул. Короленка, 6
Телефон/факс: (0-248) 5-26-75, (0-248) 5-40-64 
Електронна пошта: bssi@ukr.net 
Веб-сайт:  http://sanschool.lviv.ua
Керівник закаладу: Тіщенко Наталія Федорівна

Плани роботи

Фінансова звітність

Загальні відомості:

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр І-ІІІ ст. «Гармонія», (переіменована КЗ ЛОР  «Бориславська спеціальна школа-інтернат  І-ІІІ ст. «Гармонія»)  працює з 1962 року. Сюди скеровують дітей віком (6-7 років) з такими захворюваннями: церебральні паралічі, наслідки поліомієліту у відновному та резидуальному станах, артрогрипоз, хондродистрофія, міопатія, наслідки інфекційних поліартритів, інші вроджені та набуті деформації опорно-рухового апарату. Діти, у яких, крім рухових розладів, констатується затримка психічного розвитку та розумова відсталість, виокремлюється у окремі класи.

На сьогодні у школі навчається 105 дітей з 5 областей України. Більшість учнів школи – із сільської місцевості, оскільки у селах особливо важко забезпечити дітям спеціальні умови.

Окрім уроків за загальноосвітньою програмою, в дітей є уроки логопедії, лікувальної фізкультури, години індивідуальної корегуючої гімнастики, масаж, бальнеологічні та фізіотерапевтичні процедури. Працівники школи надають велику увагу розвитку творчих здібностей своїх вихованців. В позаурочний час для учнів функціонують такі гуртки: « Умілі руки», «Тенісний», «Комп’ютерна грамотність», «Бісероплетіння», «Театральний», «Орігамі».

Головною метою діяльності школи є надання можливості дітям з порушенням опорно-рухового апарату та порушенням психофізичного розвитку – подолати труднощі розвитку, засвоїти побутові та соціальні навички, розвинути свої здібності, повністю або частково інтегруватись у соціальне життя суспільства.

Лікарі школи щомісячно проводять огляд кожного учня, а принаймні двічі на рік діти проходять поглиблений медогляд у спеціалістів ОХМАДИТу. У школі функціонують кабінети: функціональної діагностики, бальної терапії, термотерапії, фізіотерапії, стоматології, ЛФК, масажний кабінет, оглядова, ігрова та сенсорна кімнати, зала для семінарів, приміщення навчальних та групових занять. У школі з дітьми працюють вчителі-реабіліотологи, дитячий лікар та невропатолог, лікар функціональної діагностики, практичний психолог, дефектолог, логопед, дитячий стоматолог. У школі проводяться параклінічні обстеження: педіатрична аудіометрія, отоакустичний емісійний тест, електроенцивалографія, гоніометрія, логопедична комп’ютерна діагностика, функціональні проби для програм фізичної реабілітації.

Умови прийому

( для навчальних закладів) Зарахування учнів до Бориславської спеціальної школи-інтернату проводиться на підставі таких документів:

  • направлення відповідного органу управління освіти,
  • заяви батьків або осіб, які їх замінюють,
  • копії свідоцтва про народження дитини,
  • висновку психолого-медико-педагогічної консультації,
  • особової справи та документа про наявний рівень освіти (крім дітей, які зараховуються до підготовчого, 1-го класів);
  • індивідуальної програми реабілітації інваліда (для дитини-інваліда);
  • довідок про стан здоров’я дитини: «Медична карта дитини» (ф. № 026/о), витяг з «Історії розвитку дитини» (ф.№ 112/о), дані про результати аналізів (загальний аналіз крові та сечі, мазок із зіва на дифтерію, аналіз калу на дезгрупу, яйця глистів, шкребок на етеробіоз), копії «Карти профілактичних щеплень» (ф.№ 063/о), довідки закладу охорони здоров’я про те, що дитина не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби.

Усі діти із порушеннями мови повинні мати висновок сурдоролога.

Для зарахування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, окрім зазначених, подаються документи, передбачені пунктом 37 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 р. № 866.

Місце знаходження:

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook