Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №100 І-ІІІ ст.

 

min
max

Контакти

Адреса: 79011, Україна, м. Львів, вул. І. Франка, 119
Телефон/факс: (032) 276-07-62
Електронна пошта: stoint@mail.lviv.ua 
Веб-сайт:  http://internat100.lviv.sch.in.ua/
Керівник закаладу: В.о.д. Костецька Ірина Ярославівна

Плани роботи

Фінансова звітність

Загальні відомості

КЗ ЛОР «Львівська спеціальна загальноосвітня середня школа-інтернат  № 100»  - загальноосвітній навчальний комунальний заклад Львівської обласної ради, є у спільній власності територіальних громад Львівської області і підпорядковується департаменту освіти і науки Львівської ОДА. Це перший навчальний заклад для сліпих дітей в Україні. Відкритий 1851 року, він має глибоку історію та багаті традиції.

Головна мета школи-інтернату - забезпечення права дітей, які мають вади зору, на здобуття певного освітнього рівня загальної середньої освіти шляхом спеціально організованого навчально-виховного процесу в комплексі з корекційно-розвивальною роботою і медичною реабілітацією.

Лікувально-профілактична відновлювальна і санітарно-гігієнічна робота здійснюється лікарями-спеціалістами та медперсоналом: педіатр, окуліст, дві медичні сестри. Два рази на рік учні проходять поглиблений медичний огляд.

Під час навчання учні можуть перебувати цілодобово в школі, а в канікулярний час вдома. Школа має такі структурні підрозділи: харчоблок, медичний, спортивний, спальні, бібліотека, кімнати гігієни, душові приміщення, виробничі майстерні. Для проведення корекційної і лікувально-відновлювальної роботи працюють: логопедичний кабінет, кабінет ЛФК, кабінет психолога, навчально-виробничі майстерні, офтальмологічний кабінет з затемненою кімнатою. Бібліотека має підручники, надруковані крапково-рельєфним шрифтом, а також літературу на аудіоносіях. Кабінет інформатики обладнано комп’ютерами і спеціальними дисплеями для незрячих.

Максимальна наповнюваність класів - 8 учнів. Навчання в школі триває 12 років за програмою загальноосвітньої школи. Обов’язковими є корекційно-розвиткові заняття:

  • соціально-побутове орієнтування,
  • корекція вад розвитку,
  • орієнтування в просторі,
  • ритміка,
  • розвиток зв’язного мовлення.

Учні 11-12 класів навчаються масажу. Індивідуальний та диференційований підхід у навчанні та вихованні забезпечує високий рівень знань учнів. 75% випускників школи стають студентами ВНЗ. В позаурочний час під керівництвом вихователів учні виконують домашні завдання, займаються спортом, ходять на екскурсії та інше. У школі працюють гуртки: шахи-шашки, плавання, легка атлетика, голбол, музичний, витинанка, гри на сопілці та інших народних інструментах, музично-театральна студія «Журавка», а також учні навчаються у гуртках обласного дитячого еколого-натуралістичного центру («Вікно в природу», «Я пізнаю світ»), міського дитячого еколого-натуралістичного центру, ЛОЦТТУМ (оператор дитячої колективної радіостанції).

Переможці і учасники спортивних змагань влітку відпочивають у таборі «Молода Гвардія». Всі учні школи мають можливість відпочити в оздоровчих закладах Львівщини.

Умови прийому: до школи-інтернату приймають дітей 6-7 річного віку, які мають: гостроту зору 0,04 і нижче на оці, яке краще бачить з оптимальною корекцією; з гостротою зору 0,05-0,08 на оці, яке краще бачить з оптимальною корекцією, у разі складних порушень зорових функцій, прогресуючих очних захворювань, що ведуть до сліпоти. 

Місце знаходження:

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook