Період публікації:

від

до

Категорія:

Підбузька спеціалізована школа-інтернат «Мала академія мистецтв»

 

min
max

Контакти

Адреса:

82180, Україна, Львівська обл., Дрогобицький р-н,

смт Підбуж, вул. Зелена, 3

Телефон/факс: (8-244) 73-649, (8-244) 73-370
Електронна пошта: ivaskivorest@i.ua
Веб-сайт:  http://art-mam.org.ua/
Facebook: https://www.facebook.com/artmamorgua/
Керівник закаладу: Вовк Валерій Петрович

Фінансова звітність

Плани роботи

Загальні відомості:

КЗ ЛОР “Підбузька спеціалізована школа-інтернат “Мала академія мистецтв ім. Е. Миська” – загальноосвітній  навчальний заклад обласного підпорядкування, який надає допомогу сільським  дітям у здобутті високоякісної художньої освіти  та підготовки до вступу у вищі  навчальні заклади художнього профілю.

Набір  обдарованих дітей на навчання у школу проводиться на конкурсній основі у червні та серпні. Основними критеріями є нестандартність художнього мислення та здатність дитини продукувати  нові ідеї.

За результатами конкурсного відбору у школі укомплектовано 9 класів, у яких навчаються  117 учнів.

Учні школи забезпечені п’ятиразовим харчуванням, в тому числі гарячим харчуванням (три рази).

Під час літніх канікул учні оздоровлюються в дитячих оздоровчих таборах. У 2016 році  39 учнів оздоровлювалися у спортивно-оздоровчому комплексі “Тиса” с. Ясіня Рахівського  району Закарпатської області.

КЗ ЛОР “Підбузька спеціалізована школа-інтернат “Мала академія мистецтв” ім. Е. Миська” працює за  Типовими навчальними  планами  спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням  предметів художньо-естетичного  циклу, затвердженими Міністерством  освіти і науки України.

Навчання відбувається за двома напрямками. Перший – це загальноосвітні  дисципліни  початкової базової середньої школи. Другий – це профільні предмети: малюнок, живопис, композиція, історія образотворчого  мистецтва. В останні роки оформлено навчальні кабінети та відкрито художні майстерні.

Школа має творчі здобутки завдяки праці вчителів  художніх дисциплін, які мають вищу фахову освіту, високі кваліфікаційні категорії та педагогічні звання.  Серед них –члени  Національної спілки художників України: Мар'ян Олексяк, Левко Микитич.

На базі  КЗ ЛОР “Підбузька спеціалізована школа-інтернат “Мала академія мистецтв” ім. Е. Миська” проводиться дослідно-експериментальна робота з теми: “Науково-навчально-методичні засади високоякісної підготовки художньо обдарованих учнів для вступу у вузи художнього профілю, а також на факультети художнього спрямування інших навчальних закладів”. У 2016 р.  вченою радою ЛОІППО затверджено авторські навчальні програми з художніх дисциплін інваріантної складової  робочого навчального плану школи , а саме:

Декоративно-ужиткове мистецтво, 10 клас – Любомир Загайський   

Декоративно-ужиткове мистецтво, 11 клас – Левко Микитич  

Графічний дизайн, 10 клас – Мар'ян Олексяк  

Художня праця, 10, 11 клас –  Світлана Артимович  

Вчителі художніх дисциплін  ділились  своїм дослідом роботи  на районному, обласному  та Всеукраїнському  семінарах, які проводились на базі школи.

За останні роки зміцнилася матеріально-технічна база школи. Введено в дію приміщення нової шкільної їдальні. З 2010 року школа забезпечена водою за рахунок власної артсвердловини. Встановлено очисні споруди TOPAS. Реконструйовано приміщення, в результаті чого з’явилося нове овочесховище, дві нові художні майстерні. Обладнано сучасну бібліотеку, комп’ютерний клас та ряд навчальних кабінетів.

Важливою подією у житті нашої школи було присвоєння навчальному закладу імені академіка Еммануїла Миська. З нагоди ювілейної дати (20-ти річчя навчального закладу) у грудні 2012 році школа випустила “Альбом творчих робіт учнів ПСШІ “Мала академія мистецтв”, а також організувала виставку творчих робіт учні в Львівському музеї етнографії, присвячену 20-ти річчю школи.

75 % випускників навчаються на факультетах художнього спрямування  різних  навчальних закладів, а саме: у Львівській національній академії мистецтв,  Косівському інституті прикладного і декоративного мистецтва ЛНАМ, Львівському державному коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім. І. Труша, Косівському художньому училищі КДІПДМ ЛНАМ,  на факультеті моделювання та конструювання промислових виробів у Львівському державному коледжі легкої промисловості КНУТД , на факультетах дизайну в  університеті «Львівська політехніка» та Львівському лісотехнічному університеті.

Випускники школи працюють  викладачами образотворчого мистецтва, майстрами декоративно-ужиткового  та сакрального  мистецтва,  дизайнерами.

Учні школи стають переможцями обласних, регіональних, всеукраїнських та  міжнародних конкурсів.

Результати участі учнів КЗ ЛОР “Підбузька спеціалізована школа-інтернат

“Мала академія мистецтв ім. Е. Миська” у художніх конкурсах та виставках за останній рік:

  • 2015 р. –  Учні школи взяли участь у Міжнародному конкурсі дитячої  художньої творчості “Природа очима дітей”, присвячений  29-ій річниці  Чорнобильської трагедії;
  • 2015 р. – Виставка-конкурс “Попередження насильства щодо дівчат” (організатор – ЗУЦ “Жіночі перспективи”);
  • 2015 р. – Міжнародний  конкурс дитячої  художньої творчості “Природа очима дітей”, присвячений 29-й річниці Чорнобильської трагедії;
  • 2015 р. – Районний конкурс дитячого малюнка “Коли ще звірі говорили” у Дрогобицькій дитячій художній школі;
  • 2015 р. – Фестиваль Христового Міста “Вгору серця  2015”, конкурс малюнка “Для Бога я створюю найкраще”;
  • 2016 р. – Обласний конкурс “Кобзар Шевченко”;
  • 2016 р. – Обласний конкурс дитячого малюнка “Охорона праці очима дітей”;
  • 2016 р. – Всеукраїнський  конкурс дитячого малюнку на протипожежну і техногенну тематику;
  • 2016 р. – Обласний конкурс “Чорнобильський дзвін”;
  • 2016 р. – Міжнародний форум мистецької творчості "Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа", монументальний розпис святоюрських стін;
  • 2016 р. – Обласний конкурс “Техніка майбутнього”;
  • 2016 р. – Обласний конкурс “Знай і люби свій рідний край”;
  • 2016 р. – Всеукраїнський конкурс “Сурми звитяги”.

Місце знаходження:

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook