Період публікації:

від

до

Категорія:

Під час «Прощання з колядою» у Львові зібрали понад 15 тис. грн. для бійців АТО (фото)

 

min
max

Під час фестивалю «Прощання з колядою», який відбувався у неділю, 1лютого, у Львові, вдалося зібрати 15тис. 100 гривень. Ці кошти передали Львівській єпархії УАПЦ на закупівлю необхідних речей, які митрополит львівський Макарій особисто доставляє на передову у зону АТО.

Уже другий рік поспіль щорічний фестиваль «Прощання з колядою», який 18 років організовує Львівське ставропігійне братство св.ап. Андрія Первозваного, має благодійний характер.

Цього року на сцені виступили творчі колективи із Львова, Буська, Кіровограда та численна делегація із Румунії. Із високодостойних людей були присутні: радник міністра культури Румунії Ельвіра Кодря, мер м.Сату Маре Койка Костел Дорел та губернатор Сатумаренського повіту Євгенію Аврам.

Фестиваль розпочав молитвою митрополит львівський УАПЦ Макарій разом із священиками Львівського деканату. Як людина, що двічі була на передовій з гуманітарною допомогою для українських військових, владика поділився враженням від побаченого, закликав до єднання у молитві та матеріальному забезпеченні українського війська.

Організатори фестивалю розповіли, що на сцені виступали лауреат Шевченківської премії Наталя Половинка разом із братським хором «Ставрос». Вони подарували публіці різдвяний настрій та подільську коляду «У надії Божа Мати».

Під час коляди хору «Оранта» Успенської церкви м.Львова було організовано збір коштів для потреб АТО.

Колядувало і молодше покоління – народна капела бандуристок «Дзвіночок» Центру творчості дітей та юнацтва Галичини м.Львова.

Наприкінці від організаційного комітету Юрій Федів подякував присутнім за підтримку фестивалю.

Зібрані кошти були передані Львівській єпархії УАПЦ на закупівлю необхідних речей, які митрополит Макарій особисто доставляє на передову.

Джерело: ІА ZIK

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook