Період публікації:

від

до

Категорія:

Голова державної інспекції навчальних закладів україни руслан гурак анонсував вивчення роботи навчальних закладів з національно-патріотичного виховання дітей та молоді

 

min
max

З метою виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, Президентом України Петром Порошенком затверджена Стратегія національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки (Указ від 13 жовтня 2015 року № 580/2015). 

Вирішення такого надзвичайно важливого для нашої держави завдання  потребує  цілеспрямованої і ефективної діяльності навчальних закладів, органів управління освітою та їх системної взаємодії з громадськістю.

З огляду на зазначене, керуючись Положенням про Державну інспекцію навчальних закладів України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 538, Інспекцією плануються вивчення стану роботи місцевих органів управління освітою та навчальних закладів щодо національно-патріотичного виховання дітей.

Під час вивчення передбачається збір, обробка й поширення  інформації про загальні явища, позитивний досвід та проблеми в реалізації завдань щодо національно-патріотичного виховання учнів, забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної, а також напрацювання відповідних пропозицій для навчальних закладів та органів управління освітою.

Наразі Інспекцією створена робоча група з розроблення Програми вивчення, до складу якої увійшли педагоги, науковці, психологи, працівники органів управління освітою та представники громадськості.

Державна інспекція навчальних закладів України запрошує всіх бажаючих долучитись до цією роботи. Відповідні вивчення планується розпочати вже в ІV кварталі поточного року.

Немає коментарів

Схожі статті:

Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Опубліковано: Четвер, 13 лютого 2020 Учителі-учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та одержать матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки. Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти. Рада...

Переглядів: 568 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Тематична виставка "Навіки будь, єдина - моя ти Україна" Тематична виставка "Навіки будь, єдина - моя ти Україна" Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 22 січня 2020 року державне свято - День Соборності України. З цієї нагоди і з метою формування національної свідомості школярів у бібліотеці філії " Підлісецький ЗЗСО I-IIст. -  ЗДО" (Мостиської ОТГ) вчителькою англійської мови (за сумісництвом бібліотекарка) було проведено . Школярі ознайомилися із...

Переглядів: 752 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook