Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулася прем’єра одноактного балету «Володар часу» (фото)

Опубліковано: Середа, 20 квітня 2016 

min
max

Про могутність і непідвладність часу розповіли учасники Народного ансамблю естрадного танцю «Time-Out» в одноактному балеті «Володар часу», прем’єра якого відбулася 15 квітня у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини.

Безліч репетицій і тренувань передували цьому грандіозному дійству, позаяк постановка танців, розставлення декорацій, техніки, світла потребували ретельної підготовки. Так – це було складно, як емоційно, так і фізично, але можна без сумніву сказати – воно цього вартувало!

Надзвичайно масштабна і перша у своєму роді креативна постановка балету була здійснена Народним ансамблем «Тайм-Аут», керівниками якого уже понад 15 років є невтомно-працьовиті й творчі Олена та Сергій Агапови.

Історія балету така: в замок Королеви Задзеркалля приходить на службу новий Начальник охорони. З першого погляду він закохується у дочку Королеви – прекрасну Принцесу, і вона відповідає йому взаємністю. Ніжним та сильним почуттям героїв загрожує небезпека: Королева не хоче відпускати дочку, і ув’язнює Начальника охорони в Замку привидів. Злий Маг не дасть полоненому втекти! Принцеса, дізнавшись про небезпеку, яка загрожує її коханому, просить допомоги у Володаря часу, і він відсилає героя у Сучасність. В безпеці, але розлучені, закохані тужать один за одним, і зрештою Принцеса просить Володаря часу возз’єднати її з коханим. Він, керуючи часом, а тому і світом, розуміє, що так буде найкраще, і відправляє Принцесу вслід за Охоронцем. Королева, дізнавшись про втечу, розлючена, наказує Охороні знайти дочку та покарати Начальника охорони. Проте вони не можуть виконати цей наказ, адже у Задзеркаллі наших героїв вже немає. Насамкінець Королева залишається одна, Володар часу всіх її підданих відправляє у Сучасність, і навіть погані герої стають добрими. Зустріч у Сучасності та вічне єднання закоханих є кульмінацією й водночас розв’язкою вистави. Насамкінець незабутній і феєричний фінал ще раз довів усю могутність і магію часу.

Репертуар вистави – кардинально різний і неординарний: тут зібрані різноманітні напрямки сучасного естрадного танцю. Це й класика у сучасній обробці, і джаз фанк, і модерн, і контемп та хіп-хоп. Усі деталі мали своє призначення: зачіски, сценічний грим, оригінальні костюми, освітлення й дим-машина доповнювали містичну історію Володаря часу. Здавалось, що на сцені Погулянки не лише професійні танцівники, які демонструють публіці магію танцю, а й актори, які грають балет чи не в сотий раз. Незважаючи на новизну створення, в життя вистави-балету всі учасники «Тайм-Ауту» виклались на повну. Динамізм, різноманіття, щира пристрасть до улюбленої справи – всі ці настрої пронизували кожного танцюриста, і вони змогли це передати глядачам.

Сказати, що результатом глядацький зал був задоволений – це нічого не сказати. Зал оцінив усі старання танцюристів сповна, яскраво демонстрував своє захоплення – гучні оплески й вигуки «браво» були підтвердженням цьому. «Такого Погулянка ще не бачила!» – одноголосно заявили Олег Кузик, директор ЦТДЮГ, та Ярослав Биткалюк, художній керівник.

«Тайм-Аут» ще раз продемонстрував свій професіоналізм і неординарність. Наступного показу чекайте восени!

Матеріал підготувала Яворська Христина, учасник «Тайм-Ауту», учениця 10-Б класу СЗШ № 70 м. Львова

Немає коментарів

Схожі статті:

На Погулянці у Львові стартує проект «15 подихів весни» На Погулянці у Львові стартує проект «15 подихів весни» Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 Центр творчості дітей та юнацтва Галичини «Погулянка» м. Львова розпочинає 1 березня масштабний мистецько-спортивно-творчо-розважальний проект «15 подихів весни», який дозволить сформувати новий погляд на позашкілля та окреслити перспективи розвитку задля майбутнього молоді. Організатори запрошують...

Переглядів: 574 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Центр творчості дітей та юнацтва Галичини запрошує школярів у літні табори Центр творчості дітей та юнацтва Галичини запрошує школярів у літні табори Опубліковано: Вівторок, 06 Червня 2017 У червні 2017 року Центр творчості дітей та юнацтва Галичини запрошує школярів у літні табори. 26 травня – 9 червня Танцювальний табір «Віка-данс» Профільний табір з бальних танців. У програмі табору – вправи на витривалість, вправи на гнучкість (фітнес), танцювальні лекції (європейська, латиноамериканська...

Переглядів: 1321 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook