Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівщина стала пілотним регіоном в апробації нових тестових завдань з іноземних мов

Опубліковано: Середа, 20 квітня 2016 

min
max

Днями у Львівській області відбулося апробаційне зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти з англійської, іспанської, німецької та французької мов. Апробаційне тестування проводилося з метою відбору якісних завдань для майбутніх тестів.

Окрім завдань, що передбачають перевірку таких комунікативних умінь як читання та письмо, апробувалися також завдання нового формату, спрямовані на перевірку ще одного виду мовленнєвої діяльності – розуміння мови на слух (аудіювання).

Під час апробації використовувалися завдання двох рівнів складності: B1 – для випускників, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному; В2 – для випускників, які вивчали іноземну мову на профільному рівні.

«Апробація була проведена на базі 6-ти навчальних закладів Львівської області: Середньої загальноосвітньої школи № 27 м. Львова імені Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького, Львівської спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи І-III ст. № 28 з поглибленим вивченням німецької мови, спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи № 46 м. Львова з поглибленим вивченням англійської мови ім. В'ячеслава Чорновола, Дрогобицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2, Городоцького навчально-виховного комплексу № 5 «Загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад», Сокальської гімназії імені Олега Романіва, – повідомили у Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти. – Брали участь у апробації 1 020 учнів (96 % з поданих списків) з 20-ти районів/міст Львівщини. Найвищу явку (99 %) продемонстрували випускники спеціалізованих шкіл, які виконували завдання рівня В2».

За інформацією ЛРЦОЯО, ознайомитися з результатами апробаційного тестування учасники зможуть після 27 квітня. За бажанням кожен учасник зможе зарахувати цей результат як оцінку за державну підсумкову атестацію з відповідної іноземної мови.

Зазначимо, що апробаційне ЗНО з іноземних мов провели у Київській, Львівській, Одеській областях, а також у місті Києві.

Додатково:

З 2017 року тести зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови включатимуть завдання нового формату – аудіювання. Окрім навичок читання та письма, під час тестування перевірятимуть сприйняття мови на слух. Відповідно до вимог Європейських рекомендацій з мовної освіти тестові завдання укладатимуться двох рівнів: В1 та рівня В2.

Головна мета аудіювання – перевірити сформованість в абітурієнтів умінь і навичок, необхідних для сприйняття інформації опосередковано (в аудіозаписі): розуміти основний зміст текстів, вибирати необхідну інформацію з прослуханого, повністю розуміти текст на слух.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Онлайн платформа Be Smart пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину Онлайн платформа Be Smart пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину Опубліковано: П`ятниця, 27 березня 2020 Онлайн платформа Be Smart / Будь розумним https://besmart.studv пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину. Платформа Be Smart – це абсолютно безкоштовний ресурс для тих, хто не має репетиторів, але має Інтернет, хоче покращити свої результати ЗНО, хоче почуватися впевнено та отримати...

Переглядів: 4320 Коментарів: 0

Випускникам шкіл

Реєстрація на ЗНО в Бориславській ЗСШ-інтернаті Реєстрація на ЗНО в Бориславській ЗСШ-інтернаті Опубліковано: Четвер, 14 лютого 2019 05.02.2019 розпочато реєстрацію осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні. Класний керівник  11 класу Басюк В. А та вчитель інформатики Кошарська О. І.  надали одинадцятикласникам Бориславської ЗСШ-інтернату посильну та кваліфіковану допомогу у реєстрації для проходження ДПА у формі ЗНО, створенні...

Переглядів: 428 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook