Період публікації:

від

до

Категорія:

Відзначення Дня Героїв у ЗНЗ м. Стрия

Опубліковано: П`ятниця, 26 травня 2017 

min
max

День Героїв, який ми відзначаємо 23 травня, - це день нашої слави, невмирущої пам’яті про тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність Української держави. Цього дня ми схиляємо голови перед мужністю і незламністю героїв ОУН-УПА, Небесної Сотні, АТО, які стали прикладом служіння Нації, вчать нас любити рідну землю, захищати її від окупантів.

Травневі дні, які дали початок заснуванню Дня Героїв, назавжди увійшли в історію національно-визвольної боротьби українського народу проти своїх поневолювачів. Саме у травні трагічно загинули від рук ворогів вірні сини України. Микола Міхновський – один з перших ідеологів українського націоналізму, організатор українського самостійницького руху в часи визвольних змагань, загинув третього травня 1925 року. 25 травня 1926 року загинув смертю хоробрих Головний отаман Української Армії Симон Петлюра. 23 травня 1938 року від рук московських вбивць загинув засновник Української військової Організації Українських Націоналістів, творець й організатор боротьби українського народу за своє визволення, полковник Євген Коновалець. Однак їхні ідеї, боротьба повели за собою тисячі героїв, дали початок новій добі.

Українці пишаються своєю історією, свято бережуть пам’ять про героїв Української Повстанської Армії, які вели боротьбу з різними окупантами. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх, хто пройшов тюрми і концтабори, кого не зламали тортури й знущання ворогів, хто повернувся на рідну землю, щоб довершити справу своїх побратимів – підняти синьо-жовтий прапор над вільною і незалежною Українською державою.

З болем у серці згадуємо Героїв Небесної Сотні, АТО, усіх, хто загинув смертю хоробрих, захищаючи честь і гідність українців. Говоримо слова вдячності тим, хто сьогодні зі зброєю в руках захищає кордони Української держави, стоїть на варті соборності та миру. Ми пишаємося вашим героїзмом, , мужністю, самопожертвою, розумінням високого обов’язку захисника рідної землі, Української держави. День Героїв – це день вашої слави, народної пам’яті та любові.

У загальноосвітніх навчальних закладах міста були проведені зустрічі із героями ОУН-УПА, Майдану, учасниками АТО. Учнями шкіл покладені квіти на могили загиблих Героїв Небесної Сотні, полеглих бійців АТО. Так, у СЗШ №9 відбулась зустріч учнів 9-10 класів із представником КУНу Ростиславом Готем.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

До Дня Героїв провели патріотично-пісенний конкурс До Дня Героїв провели патріотично-пісенний конкурс Опубліковано: Середа, 22 травня 2019 20 травня у Львові на площі біля пам'ятника Степану Бандері проведено патріотично-пісенний конкурс, присвячений Дню Героїв України. Привітала учнівську молодь директор Львівського державного Будинку техніки Івашкевич Лілія Михайлівна та побажала їм успіхів. Учасниками конкурсу були учні закладів...

Переглядів: 495 Коментарів: 0

Профтехосвіта

 Зустріч-спогад про Героя України Юрія Дяковського Зустріч-спогад про Героя України Юрія Дяковського Опубліковано: П`ятниця, 26 травня 2017 У четвер, 18 травня, в актовій залі Стрийського краєзнавчого музею «Верховина» (вул. Олесницького, 15) відбулася зустріч-спогад про Героя України, почесного жителя міста Стрия Юрія Дяковського. Вшанувати пам’ять Героя прийшли учні та вчителі Стрийської гімназії ім. Митрополита Андрея Шептицького, його...

Переглядів: 345 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook