Період публікації:

від

до

Категорія:

Про безпеку дітей дбаємо разом

Опубліковано: П`ятниця, 26 травня 2017 

min
max

Ми вже звикли, що на вулицях та дорогах висять дорожні знака «Обережно - діти». Ці слова стосуються водіїв, але жорстокі реалії сьогодення показують, що такі знаки повинні стояти  не тільки вздовж вулиць та доріг. А всюди, де чатує небезпека на дітей. Що правда, напис міг би бути трохи інший «Бережіть дітей» Останніми роками серед дітей зріс травматизм із смертними наслідками в побуті, на відпочинку, за межами навчальних та дошкільних закладів. Діти гинуть від нещасних випадків з вогнем, отруєнь, уражень електричним струмом, від випадкових падінь.

          Безпеці життя і здоров'я дитини багато уваги приділяють у дошкільних навчальних закладах міста Стрия. Так, в рамках «Тижня безпеки дитини»  в усіх дошкільних закладах міста пройшли заходи пов’язані з навчанням дітей безпечній поведінці. В рамках цього заходу  в дошкільних навчальних закладах були проведені виховні заходи, заняття, конкурси. Тісна співпраця  відділу освіти виконкому Стрийської міської ради та навчально – консультаційного пункту у м. Стрию  навчально – методичного центру  ЦЗ та БЖД області дозволяє проводити ці заходи на високому професійному рівні.                             

        Адже діти, як ніхто інший, мають право бути захищеними, і найкращий захист для них – уміння діяти у надзвичайних обставинах, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, мати усвідомлені штампи поведінки, дотримання яких є запорукою успішного подолання усіх негараздів, викликаних несприятливими умовами сучасного суспільства.

        Під час заходів, які проводились на протязі тижня у ДНЗ № 15 завідувач  ДНЗ   Рванцова  О.С., методист Фик О.В. ретельно спланували заходи у кожній групі на кожен день,  націлили вихователів, їх помічників та весь персонал ДНЗ на якісне проведення кожного виховного заходу.

        На протязі всього тижня  вихованці ДНЗ  мали нагоду пригадати правила поведінки при користуванні термометром та розливі ртуті, розваги на валеологічну тематику щодо збереження здоров’я дітей, засвоїти правила безпеки через казку, пригадали правила поводження з електроприладами та іграшками. Діти були гарно підготовлені: відповідали на питання з правил пожежної безпеки, поведінки з побутовими газовими та електричними приладами, поведінки на вулиці, при зустрічі з незнайомцями. Із захопленням грали в ігри згідно теми заходу, шукали вихід із проблемних ситуацій. Особливо цікавились діти засобами індивідуального захисту.

І це лише незначна частина заходів, які мали місце впродовж проведення «Тижня безпеки дитини».

         Керівництво  ДНЗ  спрямувало свою роботу щодо навчання діям у надзвичайних ситуаціях не лише на дитячу аудиторію, а і на працівників  та батьківський   колективи ДНЗ, Під час  проведення даного заходу завідувачем навчально – консультаційного пункту у м. Стрию   Наливайко Д.Д.  була проведена бесіда з персоналом дошкільного закладу, зустріч з батьками. Для дітей було показано мультимедійні презентації «Уроки обережності», «Абетка для дітей», «Позитив та негатив у явищах природи», моделювання дій  дітей у разі виникнення надзвичайної ситуації.                                    

         Ми дорослі (а це не тільки педагогічні колективи ДНЗ, працівники навчально – методичного центру ЦЗ та БЖД області, батьки) повинні зробити все можливе для того, щоб надзвичайних ситуацій в житті кожного з нас було якомога менше, а якщо вони все ж таки сталися, то наслідки від них були мінімальними. Адже  лихо приходить неждано і негадано. Воно звалюється, як сніг на зелене листі. Побороти його може лише той, хто сильний духом і вмінням. Справа розумних – передбачити біду, пока вона не прийшла. Справа хоробрих – впоратися з бідою, якщо вона вже настала. Тож всі ми повинні вчити дітей бути і розумними і хоробрими.

                                 Д.Наливайко, Завідувач навчально – консультаційного пункту у м. Стрию НМЦ ЦЗ та БЖД Львівської області

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень безпеки дитини Тиждень безпеки дитини Опубліковано: Вівторок, 23 травня 2017 У сім’ї та дошкільному закладі формуються перші уявлення про навколишній світ,небезпеку,яка підстерігає дітей на кожному кроці,правила,яких потрібно дотримуватися,щоб уникнути загрози. З 15  по 19 травня 2017 року в ДНЗ «Берізка» с. Липівка пройшов Тиждень Безпеки дитини. Основний зміст Тижня безпеки...

Переглядів: 719 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook