Період публікації:

від

до

Категорія:

Мистецький десант Львівського кооперативного коледжу економіки і права (фото)

Опубліковано: Вівторок, 30 травня 2017 

min
max

Сьогоднішні події в нашій державі не дають спокою кожному свідомому її громадянину. Ми, українці, одна з найдавніших націй Європи, базовий етнос у формуванні індоєвропейської спільноти, переживаємо чергову з найважчих сторінок у своїй історії. Гірким болем відгукується усвідомлення того, що на сході країни все ще триває війна. Народний волонтерський рух, гуманітарна допомога і грошові кошти від пенсіонерів і аж до підприємців створили в Україні атмосферу неабиякої жертовності, стоїчного патріотизму і безмежної любові до рідного краю. Продовжує воювати як сам тільки може гідний український народ – від малого до старого. Діти малюють картинки і пишуть солдатам листи, підтримують церковні хори з колядою, десанти творчої інтелігенції везуть у бліндажі й на символічні сцени своє високе слово та мистецтво, а також літературу та продукти, студенти дружно їздять з концертами.

Не стали осторонь цієї всенародної звитяги і колектив Львівського кооперативного коледжу економіки та права. Напередодні світлого свята християн – Вознесіння Господнього, відбулася доброчинна акція – організація благодійного концерту для пацієнтів та співробітників Львівського обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих ім. Ю. Липи, який розміщений у м. Винниках. Акція була ініційована директором коледжу Наталією Зубко та викладачем циклової комісії мовних дисциплін Лідією Ільків за підтримки студентського самоврядування, об’єднаного профкому (голова – Наталія Кутна) та правління Львівської облспоживспілки (голова – Михайло Ванівський).

Ільків Лідія Володимирівна – волонтер, громадська активістка, доброволець, старший солдат Національної гвардії, учасник бойових дій, відзначена багатьма нагородами, а саме: «За відданість справі», «За оборону рідної держави», «За збереження національних традицій», «За відродження України». Лідія Володимирівна за покликом серця поїхала на київський Майдан, з початком війни на сході України стала учасником АТО, санінструктором батальйону імені Кульчицького Національної гвардії України. Вона разом зі своїм чоловіком, військовим медиком Ігорем Ільковим, були героями програми «Хоробрі серця», адже поєднали свої долі на Майдані і далі йдуть пліч-о-пліч, долаючи небезпеки та підтримуючи один одного в умовах воєнного лихоліття. Є автором книги «До волі дорога». У своїй книзі п. Лідія описує пережите та побачене особисто, а також різні історії з передової, жахливі моменти війни та реалії окупованого Донбасу.

Свято організували заступник директора з виховної роботи Ігор Бішко та керівник художньої самодіяльності і вокального гуртка коледжу Тарас Андруховець силами невеличкого, проте напрочуд старанного студентського колективу. В актовій залі лікувально-реабілітаційної установи лунали по обіді чарівні мелодії народних та сучасних естрадних пісень, здіймалось в шанобливій тишині виразне поетичне читання, а неповторні звуки від майстерної гри на саксофоні надихали присутніх на неймовірну естетичну насолоду. Зоряна Стецина – група (ПВ)н-13, Михайло Юркевич – група (ПВ)н-16, сестри Дарина та Ірина Бобко – група (ФН)-14, Юлія Грендус, Христина Костяк, Христина Назаркевич – група (ФН)-16, Дмитро Якимів – група (ПТБ(н)-16, – ці юні виконавці були напрочуд зворушливими у своєму прагненні подарувати присутнім дещицю святкового настрою та життєвої, не дивлячись ні на що, радості. Молоді артисти з повагою згадали про Свято Героїв, День пам’яті жертв політичних репресій, День прикордонника, День пам’яті та примирення, з глибокою любов’ю – про День Матері та з гарними побажаннями людського щастя – про свято медичних сестер, яке також традиційно відзначається у травні. Однак потужним лейтмотивом всього натхненного дійства все таки залишалась сучасна тема: «…ця війна – не в далекій країні, а у вишневій моїй Україні», де «…саме зараз її вояки схід країни від зла захищають!».

Мета заходу – формування в молоді розуміння єдності та цілісності України, її багатонаціонального народу, сприяння усвідомленню у студентів спільності інтересів усіх громадян держави в розбудові України, необхідності інтелектуального, творчого та фізичного розвитку кожної особистості задля розквіту держави в цілому, формуванню міжнаціональної толерантності, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, необхідність ідентифікувати себе з українським народом, прагнення жити в Україні, вільно володіти державною мовою, шанобливо ставитись до історії, культури та традицій українського народу, формувати ціннісне ставлення до суспільства і держави та виробляти необхідність дотримання конституційних і правових норм, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню громадської уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та вдячність медичному персоналу за збереження життя та здоров’я людей.

Представник від студентського самоврядування наголосила: «Ми повинні завжди пам’ятати про Добро та Воїнів світла, про Майдан, про Небесну Сотню, про Героїв АТО та волонтерів. Ми повинні бути патріотами і впевнено йти до мети. Бути небайдужими до долі нашої неньки-України. Підтримувати один одного у такий нелегкий для всіх українців час та молитись за долю нашої Батьківщини. І все в нас буде добре».

Лідія Ільків зауважила: «Потрібно всім діяти і робити кожному конкретні справи. І проти будь-якої війни є сильна зброя – Любов та рідна пісня. Кожен з нас має наповнювати Миром і Любов’ю свої думки і свою душу. Кожен з нас має дарувати Мир і Любов кожній людині, яка знаходиться поруч. Чим більше Любові в нас і навколо нас, тим швидше настане Мир не тільки на Україні, але на всій планеті Земля! Ми повинні об’єднуватись і бути цілісними. Саме це найбільше відповідає нашій внутрішній Божественній природі. І коли ми будемо одним цілим, жоден ворог ніколи і ні за яких обставин не зможе нас перемогти. Саме в єдності нації – сила України! Ми – українці – нація миролюбива. Милуючись прекрасною молодістю, здоровою вродою, ми отримали вкотре переконання, що від кожного з нас у певній мірі залежить подальша доля нашої Батьківщини, що сьогодні, як ніколи, ми всі повинні допомагати своїй державі відстояти незалежність та соборність. Маємо знати, що ми – єдині, що перемога обов’язково буде за нами, бо наша багатостраждальна земля зростила новітніх героїв, бо «…не загине народ, що в негоду співає». Бо в нас підросли такі добрі діти, котрим треба бути щасливими в мирі на Богом даній землі! Слава Україні!»

Колектив, студентство та адміністрація Львівського кооперативного коледжу економіки і права висловлюють вдячність захисникам України за те, що бороните кордони, жертвуєте найдорожчим – життям за нас, робите все можливе, щоб нинішнє покоління жило в мирній, заможній, вільній і по-справжньому європейській країні. Ми віримо у те, що війна на сході скоро закінчиться. Завдяки вашій мужності та витривалості ворог обов’язково відступить, і настане мир та злагода на нашій рідній Україні. Ми завжди повинні любити і захищати свою рідну землю та пісню, її милозвучну мову і пишатись тим культурним та духовним надбанням, яке залишилося нам від наших предків у спадок. Нехай Господь єднає нас в мирі, злагоді, нехай ангели оберігають вас від небезпеки і повертають живими додому з перемогою. Дорогі захисники, Герої наші, ми молимося за вас!

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права говорили про неоголошену війну (фото) У Львівському кооперативному коледжі економіки і права говорили про неоголошену війну (фото) Опубліковано: Четвер, 06 квітня 2017 Викладач циклової комісії мовних дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Лідія Ільків спільно зі студентами групи ПВ(н)-15 спеціальності «Правознавство» на занятті з української ділової мови (за професійним спрямуванням) підготували своєрідне дискусійне ток-шоу «Говорить Україна»....

Переглядів: 548 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Спільнота Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилася до всесвітньої акції «22PushupChallenge» Спільнота Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилася до всесвітньої акції «22PushupChallenge» Опубліковано: П`ятниця, 10 березня 2017 Студенти та колектив Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилися до всесвітньої акції «22PushupChallenge». Таким чином представники коледжу мали можливість підтримати українських чоловіків-воїнів, які повертаються з війни й страждають від посттравматичного синдрому, продемонструвати...

Переглядів: 647 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook