Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права говорили про неоголошену війну (фото)

Опубліковано: Четвер, 06 квітня 2017 

min
max

Викладач циклової комісії мовних дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Лідія Ільків спільно зі студентами групи ПВ(н)-15 спеціальності «Правознавство» на занятті з української ділової мови (за професійним спрямуванням) підготували своєрідне дискусійне ток-шоу «Говорить Україна». Тему для обговорення було вибрану таку: «Чи можна силою права зупинити неоголошену війну?»

Навчальною метою аудиторного заняття передбачалося дотримання вимог до проведення дискусії як публічного обговорення певного суперечливого питання, з особливостями зіткнення протилежних думок, наявності різноманітних позицій щодо вирішення певної проблеми в рамках відповідних етичних норм і правил спілкування.

Виховною метою заходу було формування в молоді розуміння єдності та цілісності України, її багатонаціонального народу, сприяння усвідомленню у студентів спільності інтересів усіх громадян держави в розбудові України, необхідності інтелектуального, творчого та фізичного розвитку кожної особистості задля розквіту держави в цілому, формуванню міжнаціональної толерантності, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню громадської уваги та турботи до учасників добровольчих формувань, необхідність ідентифікувати себе з українським народом, прагнення жити в Україні, вільно володіти державною мовою, шанобливо ставитись до історії, культури та традицій українського народу, формувати ціннісне ставлення до суспільства і держави та виробляти необхідність дотримання конституційних і правових норм.

Ведучий дискусійного ток-шоу – Артур Дейнега. Чудовими експертами виступали Вадим Серант та Косик Лілія, а опонентами – Андрій Корчмар та Роман Галан.

Багато було почуто з уст молоді, про їх думки, про проблеми, які існують у країні в зв’язку з подіями на Сході та про проблеми на міжнародній арені. «…Ми повинні розірвати кайдани меншовартості і згадати, що ми є нащадками наших славетних предків: оріїв, антів, скитів, запорожців, воїнів УНР і УПА. Ми повинні бути горді з того, що є носіями однієї з найдавніших мов у світі і завжди та скрізь користуватися нашою милозвучною, співучою, солов’їною українською мовою. Там, де мова – там перемога...». Кожен учасник мав можливість висловити свою думку, що потрібно зробити, щоб закінчилась війна. В кінцевому результаті всі учасники ток-шоу дійшли згоди, що потрібно всім діяти і робити кожному конкретні справи. І проти будь-якої війни є тільки одна зброя – Любов. Кожен з нас має наповнювати Миром і Любов’ю свої думки і свою душу. Кожен з нас має дарувати Мир і Любов кожній людині, яка знаходиться поруч. Чим більше Любові в нас і навколо нас, тим швидше настане Мир не тільки на Україні, але на всій планеті Земля! Ми повинні об’єднуватись і бути цілісними. Саме це найбільше відповідає нашій внутрішній Божественній природі. І коли ми будемо одним цілим, жоден ворог ніколи і ні за яких обставин не зможе нас перемогти. Саме в єдності нації – сила України! Ми – українці – не ворожа нація, а миролюбива.

Також у рамках відзначення Дня українського добровольця та Національної гвардії України студенти по закінченні заходу мали можливість більше взнати про свого вчителя – Ільків Лідію Володимирівну. Адже вона – доброволець, старший солдат Національної гвардії, громадська активістка, учасник бойових дій, відзначена багатьма нагородами, а саме: «За відданість справі», «За оборону рідної держави», «За збереження національних традицій», «За відродження України». Лідія Ільків, (у минулому вчитель української мови та літератури ліцею № 17 м. Хмельницький), за покликом серця поїхала на київський Майдан, з початком війни на сході України стала учасником АТО, санінструктором батальйону імені Кульчицького Національної гвардії України. Вона разом зі своїм чоловіком, військовим медиком Ігорем Ільковим, були героями програми «Хоробрі серця», адже поєднали свої долі на Майдані і далі йдуть пліч-о-пліч, долаючи небезпеки та підтримуючи один одного в умовах воєнного лихоліття. Є автором книги «До волі дорога». У своїй книзі п. Лідія описує пережите та побачене особисто, а також різні історії з передової, жахливі моменти війни та реалії окупованого Донбасу. Крім того, Лідія Володимирівна розповіла про службу в медичній роті у місті Артемівськ (Бахмут) та прочитала поезію дітей зі Східної України, яка зворушила серця студентів до сліз.

«...Ми повинні завжди пам’ятати про Добро та Воїнів світла, про Майдан, про Небесну Сотню, про Героїв АТО та волонтерів. Ми повинні бути патріотами і впевнено йти до мети. Буди небайдужими до долі нашої неньки-України. Підтримувати один одного у такий нелегкий для всіх українців час та молитись за долю нашої Батьківщини. І все буде добре…»

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Мистецький десант Львівського кооперативного коледжу економіки і права (фото) Мистецький десант Львівського кооперативного коледжу економіки і права (фото) Опубліковано: Вівторок, 30 травня 2017 Сьогоднішні події в нашій державі не дають спокою кожному свідомому її громадянину. Ми, українці, одна з найдавніших націй Європи, базовий етнос у формуванні індоєвропейської спільноти, переживаємо чергову з найважчих сторінок у своїй історії. Гірким болем відгукується усвідомлення того, що на сході...

Переглядів: 553 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Спільнота Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилася до всесвітньої акції «22PushupChallenge» Спільнота Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилася до всесвітньої акції «22PushupChallenge» Опубліковано: П`ятниця, 10 березня 2017 Студенти та колектив Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилися до всесвітньої акції «22PushupChallenge». Таким чином представники коледжу мали можливість підтримати українських чоловіків-воїнів, які повертаються з війни й страждають від посттравматичного синдрому, продемонструвати...

Переглядів: 647 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook