Період публікації:

від

до

Категорія:

Школярі з усієї України вчились вирощувати кристали в домашніх умовах

Опубліковано: Середа, 31 травня 2017 

min
max

Нещодавно відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу юних дослідників «Кристали» ім. Євгена Гладишевського.

Цього року серед організаторів змагання були Мала академія наук України та Львівська обласна МАН.

Змагання проводились серед двох вікових категорій у два етапи.

Приміром, учні 1-6-х класів отримали набір хімічних реактивів та вирощували протягом 2-3 тижнів кристали у домашніх умовах під наглядом дорослих.

Зофія Жончинська, професор Університету Марії Кюрі-Складовської (Польща) опікувалась перевіркою понад 950 надісланих кристалів та близько 100 відеосюжетів про процес вирощування кристалів. Переможців визначили у чотирьох номінаціях.

У категорії «Найбільший кристал» перемогу здобули учениця 1 класу Даяна Лезкано (Маріуполь) й учениця 4 класу Софія Краюшкіна (Херсон) – їхні суцільні кристали досягали 6 сантиметрів.

«Найякісніший кристал» вдалося виростити другокласниці зі Львова Аліні Дмитрук і третьокласниці з Дніпропетровщини Дар’ї Яценко.

Переможцями у номінації «Найоригінальніший кристал» стали учениця 6 класу Єлизавета Бєлоусова (Кривий Ріг) та учениця 3 класу Софія Кондратюк (Хмельницька обл.).

У номінації «Віртуальний кристал» першість вибороли учениці 3 класу Валерія Дзюбинська (Тернопіль) й Евеліна Пелипенко (Донецька обл.).

Учні 7-11-х класів представляли свої наукові розвідки у форматі стендових доповідей на тему «Кристали: таємниці росту та мистецтво синтезу» . Організатори отримали близько 270 тез, з яких фіналістами журі визначило 18 школярів.

Переможницею у старшій віковій групі стала учениця 9 класу Анастасія Мельницька (Івано-Франківськ), яка презентувала роботу «Визначення показника заломлення світла у вирощених кристалах».

Немає коментарів

Схожі статті:

Всеукраїнський конкурс юних дослідників «Кристали»  імені Євгена Гладишевського Всеукраїнський конкурс юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського Опубліковано: Вівторок, 16 січня 2018 Новий рік - новий набір на конкурс ! Приймаються анкети на участь у конкурсі "Кристали"! "Кристали" - змагання для учнів середнього та старшого шкільного віку. Молодші школярі вирощують удома кристали та надсилають їх членам журі. Експерти оцінюють творіння учнів і визначають переможців у...

Переглядів: 680 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Вітаємо манівців Львівщини з перемогами у фіналі конкурсу-захисту МАН Вітаємо манівців Львівщини з перемогами у фіналі конкурсу-захисту МАН Опубліковано: Вівторок, 26 квітня 2016 Завершився ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.  Львівські  манівці  здобули 31 призове місце на фіналі конкурсу. Вітаємо з новими перемогами!   ВІТАЄМО переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт...

Переглядів: 4978 Коментарів: 0

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook