Період публікації:

від

до

Категорія:

Травень туристичний

Опубліковано: Середа, 31 травня 2017 

min
max

Прийшло нарешті довгоочікуване тепло. А коли, як не в травні виходити на природу? Про це добре знають і завчасно готуються юні туристи-початківці Будинку учнівської творчості.

28-30 квітня 2017 року на Сколівщині відбулося обласне сходження учнівської молоді Львівщини на гору Маківку, присвячене 80-річчю від дня народження В’ячеслава Чорновола. У заході взяли участь 260 осіб з 26 районів, міст обласного підпорядкування, ОТГ та районів м. Львова.

У непростих погідних умовах учасники подолали неблизьку відстань до меморіального комплексу Січових Стрільців, щоб вшанувати пам’ять всіх, хто відстоював і відстоює свободу і незалежність нашої вітчизни. Свої знання та здібності учасники сходження мали можливість продемонструвати у конкурсах, що супроводжували захід.

Трускавець представляла команда вихованців гуртка пішохідного туризму БУТ у складі Андрія Космірака, Юрія Дмитришина, Анни-Марії Золотухіної, Олега Науменка, Вадима Шологіна, Віталія Савруна та Станіслави Маслієвич.

Юні туристи БУТ гідно представили наше місто і посіли ІІІ місце у конкурсі «Кращі знавці життя та діяльності В. Чорновола» та у творчо-мистецькому конкурсі «Краща інсценізація патріотичної пісні» і в результаті - ІІІ місце у загальнокомандному заліку конкурсної програми.

З 17 до 21 травня 2017 р. на території дитячої туристичної бази «Карпати» в с. Кам’янка Сколівського району вже вкотре змагалися учнівські команди Львівщини  (56-і обласні (7-і відкриті) змагання учнівської молоді Львівщини з пішого туризму),  в майстерності з пішохідного туризму, які цьогоріч були присвячені великому українському мандрівнику, філософу Г. Сковороді.

З усієї Львівщини до участі у змаганнях прибули 23 команди (13 - молодшої вікової групи і 10 - старшої), які упродовж усього періоду вели напружену спортивну боротьбу за перемогу.

Команда туристичного гуртка БУТ у складі Олександри Грицик, Андрія Кушніра, Андрія Космірака, Юрія Дмитришина, Вадима Шологіна, Валентини Голяк, Олега Науменка та Віталія Савруна недаремно провели 5 діб в наметовому містечку у польових умовах. Результатом стали ІІІ місце у командній першості з орієнтування (Андрій Космірак та Андрій Кушнір) та конкурсі «Медицина», ІІ місце з «Розпалювання вогнища» та у конкурсі «Кращі знавці життя та діяльності Г. Сковороди» і І місце з уміння в’язання туристичних вузлів.

Та найціннішою нагородою, мабуть, стало ІІ місце на дистанції «Крос-похід», що вважається чи не найважчим з усіх туристичних дисциплін. 

А 29 травня 2017 року відбувся 1-й етап VI міських змагань з прикладного туризму серед учнів шкіл міста. 34 учасники команд разом зі своїми керівниками і батьками подолали кільканадцяти кілометрову відстань на передовий хребет Українських Карпат - Орівську скибу та додому, а по дорозі ознайомилися з пам’яткою історії нашого міста - славетним у минулому, Курортним озером та провели суспільно-корисну працю очистили від сміття місце довкола кількасот річного бука в урочищі Іваники.

Незабутні враження залишилися у пам’яті всіх учасників походу вихідного дня прогулянка гірською полониною та чудовий краєвид, який відкривається з висоти пташиного лету на Трускавець, Стебник, Дрогобич, Борислав і навколишні села. Захід, безперечно, став найкращим засобом популяризації туризму, з чим погодились усі учасники сходження, як ті, що вже бували тут не раз, так і ті, хто вийшов сюди вперше. 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Викладачі Львівського кооперативного коледжу відвідали Форум індустрії туризму та гостинності Викладачі Львівського кооперативного коледжу відвідали Форум індустрії туризму та гостинності Опубліковано: П`ятниця, 19 жовтня 2018 Викладачі циклової комісії готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського кооперативного коледжу економіки і права Надія Ділай та Марія Василишин відвідали Львівський міжнародний форум індустрії туризму та гостинності, який ініційований Болгарськими університетами. Проведення форуму...

Переглядів: 613 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Тематична прогулянка-розвага «Левенята вирушають в похід» в НРЦ  «Левеня» Тематична прогулянка-розвага «Левенята вирушають в похід» в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Понеділок, 08 жовтня 2018 Кожен знає, що в похід вирушають ті, хто не боїться далеких доріг. Хто з нетерпінням чекає нових зустрічей з сонцем, вітром, багаттям, наметом, цікавими людьми. 28 вересня 2018 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня», у середній групі «Соняшник»,...

Переглядів: 412 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook