З нагоди Міжнародного дня музеїв та Дня хіміка викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Олена Маньків, Василь Голод, Людмила Плугіна, Ольга Трач, Світлана Чуб організували екскурсію в Музей пива під назвою «Використання сучасних харчових технологій» для студентів старших курсів.
Із справжнім захопленням відвідувачі слухали розповідь про виникнення пива, процес та етапи його виробництва, про цікаві факти з історії Львівської броварні, розглядали безліч старовинних експонатів та знайомились з старими рецептурами варіння напою. Відвідувачі почули, що «...пиво є корисне для здоров’я, якщо його вживати в помірних кількостях. Оскільки це – алкогольний напій, важливо пам’ятати, що пиво може викликати звикання, якщо пити його в надлишку. Це одна з важливих причин, щоб пити його в помірних кількостях».
У Музеї пивоваріння кожен мав змогу поринути в легенди бурштинового напою. Адже пиво має багатовікову історію – воно користувалося попитом ще у Фараонів, про що свідчать експонати, розміщені в одному із залів музею. А ще зберігся статут львівських пивоварів, який датується 1425 роком. Значний вклад у розвиток пивної культури внесли монахи. Вони ж і стали засновниками Львівської пивоварні, яка офіційно отримала статус в 1715 році. Тому в одному із залів Музею пивоваріння вас зустрінуть реалістичні воскові фігури ченців-пивоварів, здивуватися розмірам дубових бочок, що вміщають в себе тонну рідини. Око милує значна колекція пивних етикеток. Тут є і раритети польських часів, і екземпляри, які випускалися в минулому столітті, адже «Львівське» завжди користувалося попитом. На сьогоднішній день старовинна «Львівська пивоварня» – це підприємство харчової промисловості України, зайняте у галузі виробництва та реалізації пива, зберігаючи стару класичну схему пивоваріння, використовуючи при цьому екологічно чисту натуральну сировину. Саме тому пиво зберігає всі поживні речовини та має позитивний вплив на організм. Найбільш цікавим виявився комплекс процесів від пророщування ячменю до випуску готової продукції. Студенти почули, що лабораторія бере надзвичайно важливу участь у процесі пивоваріння, оскільки таким чином забезпечується найвищий контроль якості готової продукції. Багато нагород, дипломів – і це все було отримано заводом за якість.
Захід був організований не тільки з метою ознайомити студентів із процесом пивоваріння, але і показати на практиці співпрацю українського підприємства із закордонними партнерами.
У підсумку хочеться подякувати екскурсоводу за цікаву та змістовну екскурсію для студентів, що виявилась не лише цікавою, а й пізнавальною.
Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права
Немає коментарів