Період публікації:

від

до

Категорія:

Вихованці англомовного табору Бісковицької ОТГ вивчають історію бойків

Опубліковано: Середа, 14 Червня 2017 

min
max

9 червня 2017 року діти табору «Дзвіночок» при Бісковицькій СЗШ  І-ІІІ ст. Бісковицької ОТГ здійснили екскурсію у музей «Бойківщина».

Музей був створений у 1927 році, у часи, коли про ідею незалежності та самостійності України говорили всюди і голосно. Інтелігенція Самбора створила товариство «Бойківщина», а згодом і однойменний музей.

В окремому кутку працівники музею відобразили традиційне житло бойків. Склалось враження, що у музеї є абсолютно все, чим користувалися бойки по господарству. Друга кімната експозиції побуту бойків — це світ одягу та прядива. На спеціальних манекенах працівники музею відтворили бойківські ноші (одяг).

Учні нашої школи з особливою цікавістю слухали екскурсовода та розглядали експонати музею, а також намагались самі відгадати їхнє призначення по господарству.

А потім діти насолоджувались фотовиставкою  «Долею даровані зустрічі». Її автор львів’янин Василь Пилип’юк – лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, професор, член Національної спілки журналістів України. Учні були зачаровані красою та барвистістю фотографій.

Немає коментарів

Схожі статті:

Англомовний табір "Дзвіночок" при Бісковицькій СЗШ І-ІІІ ст. Англомовний табір "Дзвіночок" при Бісковицькій СЗШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Понеділок, 12 Червня 2017 Коли постало питання про проведення літнього англомовного табору у Бісковицькій СЗШ І - ІІІ ст., нам , вчителям, було дещо незвично, тому що ми ніколи цього не робили. Табір вирішили провести з 6 по 21 червня 2017 року на базі нашої школи.  Отже, день перший, 6 червня. О 9 год. ранку ми з нетерпінням...

Переглядів: 429 Коментарів: 0

Відділи освіти

Тиждень математики у П'яновицькій СЗШ І-ІІІ ступенів Бісковицької ОТГ Тиждень математики у П'яновицькій СЗШ І-ІІІ ступенів Бісковицької ОТГ Опубліковано: Вівторок, 19 грудня 2017 В рамках тижня математики  вчителем Іриною Кравчишин було проведено відкритий урок у 6-му класі на тему: «Коло. Довжина кола» Під час уроку були використані інтерактивні методи навчання . Учні здобували нові знання , проводили математичні дослідження залежності довжини кола від діаметра. Були використані...

Переглядів: 841 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook