Період публікації:

від

до

Категорія:

Вчені обговорили проект створення «Європейського Центру розвитку туризму, професійної освіти та рекреації ім. М. Коперника» у м. Сколе (фото)

Опубліковано: Понеділок, 19 Червня 2017 

min
max

З ініціативи Львівського інституту економіки і туризму спільно з партнерами – Університетом Економіки у м. Бидгощ (Республіка Польща), Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою, Сколівською районною радою, Сколівською державною районною адміністрацією, Сколівською міською радою, 7-8 червня було проведено Міжнародну конференцію «Європейська спадщина Львів – Сколе». Учасники конференції обговорили актуальні питання щодо створення «Європейського Центру розвитку туризму, професійної освіти та рекреації ім. М. Коперника» у м. Сколе на базі пам’ятки архітектури ХІХ ст. – палацу барона Гределя.

У перший день роботи конференції 7 червня учасники заходу зібрались у сесійній залі Львівської облдержадміністрації. Під час пленарного засідання було обговорено теоретичні та прикладні аспекти розвитку туризму та рекреації, налагодження міжнародного співробітництва місцевої влади, науки, освіти, культури та бізнесу між Україною та Польщею для створення «Європейського центру розвитку туризму, професійної освіти та рекреації ім. Миколи Коперника» у м. Сколе.

Ректор Львівського інституту економіки і туризму, д.е.н., професор Ігор Омелянович Бочан у своїй доповіді розкрив найважливіші складові діяльності цього Центру у майбутньому, виділивши три ключові аспекти:

  • інноваційна науково-практична діяльність щодо створення місць праці та розвитку підприємництва;
  • підготовка і перепідготовка персоналу для розвитку готельно-ресторанного, туристично-рекреаційного бізнесу, використовуючи європейський досвід;
  • раціональне використання багатих туристичних ресурсів мальовничих Карпат для економічного зростання краю.

Також Бочан І.О. акцентував, що задекларований проект передбачає розвиток наукової, професійно-освітньої і підприємницької діяльності на засадах інноваційної моделі «бізнес–наука / освіта–влада» у формі корпоративних об’єднань, консорціумів за найбільш динамічним і ефективним принципом європейської та світової практики публічно-приватного партнерства.

8 червня роботу конференції було продовжено у м. Сколе в приміщенні палацу Гределя. Поряд з українськими і польськими науковцями, участь у роботі конференції взяли представники місцевої виконавчої влади, бізнесу, органів місцевого самоврядування, а також представники місцевої громади і родини Гределів. Доповідачі розкрили важливі питання про історико-архітектурну та духовну спадщину Бойківщини, охарактеризували особливості соціальної та підприємницької діяльності родини Гределів у Сколе, акцентували на перспективах розвитку м. Сколе як потужної туристичної дестинації краю.

Заслухавши та обговоривши доповіді, учасники конференції визнали пріоритетність туристичного розвитку Сколівщини з огляду на багатство її природно-рекреаційних ресурсів та культурно-історичної спадщини. Чинником активізації цього процесу стане створення «Європейського центру розвитку туризму, професійної освіти та рекреації ім. Миколи Коперника» у м. Сколе, що сприятиме не лише туристичному розвитку регіону, але й підвищенню зайнятості населення, особливо молоді, розвитку економічних відносин, доброму міжнародному співробітництву.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина та Азербайджан продовжують співпрацю у сфері освіти (фото) Львівщина та Азербайджан продовжують співпрацю у сфері освіти (фото) Опубліковано: П`ятниця, 30 березня 2018 Днями на Львівщині з робочим візитом перебувала делегація освітян з Республіки Азербайджан на чолі з секретарем Республіканської ради освіти Азербайджану Боюкагою Мікаіллі. Нагадаємо, що старт для співпраці надало підписання 16 лютого 2016 року Меморандуму про співпрацю між департаментом освіти і...

Переглядів: 772 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Науковці Дрогобицького педуніверситету – учасники Ізраїльської конференції з інженерії матеріалів (фото) Науковці Дрогобицького педуніверситету – учасники Ізраїльської конференції з інженерії матеріалів (фото) Опубліковано: П`ятниця, 16 лютого 2018 Науковці Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка взяли участь у XVІІІ Ізраїльській конференції з інженерії матеріалів (The 18th Israel Materials Engineering Conference – IMEC18), яка нещодавно відбулася у готелі Leonardo Club на березі Мертвого моря (Ізраїль). На конференції...

Переглядів: 568 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook