Період публікації:

від

до

Категорія:

Лілія Гриневич: Розпочалося ЗНО, обов’язкове для вступу на магістратуру з «Права», – 15 серпня абітурієнти отримають результати

Опубліковано: Четвер, 03 серпня 2017 

min
max

ЗНО для вступу на магістратуру з «Права» – дієвий запобіжник проти корупції та можливість перевірити якість юридичної освіти в українських вишах. Про це заявила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час візиту на пункт тестування, де о 10 годині вступники почали складати оцінювання.

«Зараз у нас існує дуже багато ВНЗ, які випускають бакалаврів з «Права». Тепер ці випускники, які в переважній більшості планують навчатись на магістратурі, здаватимуть зовнішній незалежний іспит. Це дасть достовірні результати про якість їх підготовки», – пояснила Міністр. Загалом абітурієнти, що вступають на магістратуру з «Права», мали можливість подати 5 заяв у різні вищі навчальні заклади.

«Для участі у цьому ЗНО зареєстровано 16тис 892 особи. Це означає, що конкуренція буде дуже великою, адже усього передбачено 2тис 350 бюджетних місць на магістратуру з «Права» (у минулому 2016 році було передбачено 2тис 940 – Ред.). На базі навчальних закладів створено 75 пунктів тестування», – розповіла Лілія Гриневич.

В межах оцінювання вступники виконують три блоки тестових завдань:

  • перший блок – тест загальних навчальних правничих компетентностей (ТЗНПК), що включає тестування таких компетентностей як аналітичне мислення, критичне мислення, логічне мислення. Загальна кількість завдань блоку – 30, на їх виконання відведено 75 хвилин.
  • другий блок – тест із шести базових юридичних (правничих) дисциплін, що включає конституційне право, адміністративне право, цивільне право, цивільне процесуальне право, кримінальне право, кримінальне процесуальне право. Загальна кількість завдань блоку – 70, на їх виконання відведено 105 хвилин.
  • третій блок – тест з іноземної мови. Загальна кількість завдань – 42, на їх виконання відведено 60 хвилин.

Результати випробування буде розміщено на інформаційних сторінках вступників «Кабінет вступника-магістра» (Український центр оцінювання якості освіти) 15 серпня 2017 року. Оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування на магістратуру за спеціальністю «Право», відбудеться до 12.00 29 серпня, а зарахування на держбюджет – не пізніше 5 вересня.

Немає коментарів

Схожі статті:

Від сьогодні абітурієнти можуть подавати заяви у виші Від сьогодні абітурієнти можуть подавати заяви у виші Опубліковано: Четвер, 13 липня 2017 Сьогодні розпочався прийом заяв від абітурієнтів, які вступатимуть до вишів на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання. Відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України подання заяв до вишів, за виключенням деяких категорій абітурієнтів,...

Переглядів: 642 Коментарів: 0

Випускникам шкіл

Учнів запрошують до участі у «Школі юного правника» Учнів запрошують до участі у «Школі юного правника» Опубліковано: П`ятниця, 29 грудня 2017 Школярів 9-11 класів запрошують на навчання у «Школу юного правника», організаторами якої виступають Львівський національний університет імені Івана Франка, Інститут післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки, Центр неперервної освіти. Суботня школа юного правника є унікальною можливістю...

Переглядів: 718 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook