Період публікації:

від

до

Категорія:

На «Нобелівську» премію для вчителів претендують понад 2 тис. педагогів

Опубліковано: Понеділок, 14 серпня 2017 

min
max

Учасники національної премії Global Teacher Prize Ukraine представляють усі області країни, усі вікові категорії – від 20 до 70 років, усі дисципліни – від музики до фізики. Дедлайн подачі заявок – 15 серпня, і організатори вірять, що до цього часу надійде ще більше заявок. Можливо, серед них буде і переможець, який отримає 100 000 гривень.

«У сучасному світі дуже важливо використовувати усі шанси для розвитку і розкриття власних можливостей. Сподівають, що більше вчителів візьмуть участь у цьому конкурсі, і він стане поштовхом до ще більшого розвитку педагогічного потенціалу, дасть можливість кращим педагогам обмінятися досвідом та розширити власні горизонти», – зазначає Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Серед тих, хто вже подав заявку на участь, і 24-річна викладачка фізики, і 71-річний учитель літератури, є учасники із Самбора і Волновахи. Є ті, хто впроваджує козацьку педагогіку, влаштовує онлайн-подорожі, поєднує фізику з музикою на одному уроці.

«Ми щасливі, що в Україні так багато талановитих учителів. Кожен з них є новатором. Ми закликаємо усіх вчителів подавати заявки. Використайте цей шанс, щоб поділитися своїми досягненнями зі світом», – говорить Зоя Литвин, організатор премії Global Teacher Prize Ukraine.

Global Teacher Prize – міжнародна премія, заснована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Національна премія Global Teacher Prize Ukraine відбудеться вперше. Мета як міжнародного, так і національного конкурсу – знайти вчителів-новаторів, які йдуть у ногу з часом і впроваджують новітні практики. Переможець українського конкурсу отримає 100 000 гривень і разом з п’ятіркою фіналістів поїде на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де назвуть ім’я кращого вчителя у світі. ТОП-5 номінантів також отримають рік безкоштовного підвищення кваліфікації від ініціатора Global Teacher Prize Ukraine – громадської спілки «Освіторія».

20 кращих викладачів визначить оргкомітет премії Global Teacher Prize Ukraine. Усі вони зберуться 15 вересня в Одесі, де після різноманітних воркшопів, креативних завдань і дискусій експертне журі обере 5 фіналістів.

До складу журі ввійшли Наталія Мосейчук – телеведуча «1+1», куратор премії, педагог за освітою; Зоя Литвин – голова ГС «Освіторія», організатор Global Teacher Prize Ukraine; Павло Хобзей – заступник Міністра освіти і науки України; Олександр Елькін – ініціатор і натхненник освітнього руху «EdCamp» в Україні; Павло Роналдо – учень 11 класу, який розробив прототип робота-поводиря; Майкл Вамая – викладач балету з  Кенії, засновник балетної школи у маленькому містечку Кібера (Кенія), учні якої, завдяки заняттям танцями, досягають успіхів у звичайній школі, отримують стипендії і можливість розвиватися. Майкл Вамая увійшов до десятки найкращих викладачів світу у Global Teacher Prize 2017.  

Номінуватися на премію можна до 15 серпня. Для цього потрібно заповнити анкету.

Подробиці про Global Teacher Prize Ukraine – тут.

Немає коментарів

Схожі статті:

Триває прийом заявок на «Нобелівську премію» для вчителів Триває прийом заявок на «Нобелівську премію» для вчителів Опубліковано: Четвер, 06 липня 2017 В Україні триває прийом заявок на конкурс Global Teacher Prize Ukraine, відомий як «Нобелівська премія» для вчителів. Метою конкурсу є відзначення досягнень освітян, які зробили вагомий внесок у професію. Премія доступна для вчителів, що наразі працюють, які навчають дітей у рамках обов’язкової шкільної...

Переглядів: 594 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Освітян Львівщини запрошують до участі у Всеукраїнському освітньому хабі педагогічних інновацій Освітян Львівщини запрошують до участі у Всеукраїнському освітньому хабі педагогічних інновацій Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 Комунальний навчальний заклад «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» запрошує педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти взяти участь у Всеукраїнському освітньому хабі педагогічних інновацій...

Переглядів: 1401 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook