Період публікації:

від

до

Категорія:

Навчально-практичний семінар для керівників районних (міських) психологічних служб та методистів РМК/ММК

Опубліковано: Середа, 06 вересня 2017 

min
max

Психологічна служба системи освіти України – важлива частина цілісної системи освіти, яка поєднує в собі науковий, прикладний, практичний та організаційний аспекти. У Концепції “Нова українська школа” значну роль відведено висококваліфікованим психологам та соціальним педагогам у формуванні та вихованні кожної дитини, гідного громадянина – патріота України. 

 22 серпня 2017 року проведено науково-практичний семінар для керівників районних( міських) психологічних служб та методистів РМК/ММК Львівщини на тему: «Методичне забезпечення пріоритетних напрямків діяльності психологічної служби системи освіти Львівської області на 2017-2018 н.р.».

І.О.Корнієнко, завідувач кафедри практичної психології та соціальної роботи ЛОІППО, акцентував увагу учасників семінару на основних пріоритетних напрямках психологічної служби  Львівської області на 2017-2018 н.р.

        О.М.Приведа, завідувач кабінету практичної психології та соціальної роботи,  здійснила аналіз діяльності психологічної служби області у 2016-2017 н.р.  та зокрема, зазначила, що станом на 1 червня 2017 року  в системі освіти Львівської області налічувалося 1579 працівників психологічної служби, що на 7 осіб менше ніж у попередньому навчальному році. Серед них: 1105 - практичних  психологів навчальних закладів, 439 - соціальних педагогів, 35- працівників районних(міських) центрів психологічної служби системи освіти та методистів РМК/ММК відповідного рівня. Заслуговує на схвалення діяльність органів управління освітою щодо збільшення кількісного складу працівників психологічної служби. Також присутні ознайомилися із Планом заходів Міністерства освіти і науки України щодо розвитку психологічної служби системи освіти України  на  період до  2020 року.

      Про  методичний супровід та завдання  психологічної служби  дошкільної освіти  в умовах освітньої реформи «Нової української школи» розповіла методист КППСР Л.В.Зеленко.

       Гармонійний розвиток особистості дитини у період дошкільного дитинства та шкільного життя – основа подальшого її успіху в умовах безперервної освіти впродовж дорослого життя тому завдання  психологів та соціальних педагогів освітніх закладів – це створення  комфортних психологічних умов, що є фундаментом успішності дитини в умовах Нової української школи.

Немає коментарів

Схожі статті:

Формування ключових компетентностей і критичного мислення на уроках предметів природничого циклу в умовах переходу до Нової української школи Формування ключових компетентностей і критичного мислення на уроках предметів природничого циклу в умовах переходу до Нової української школи Опубліковано: Четвер, 08 лютого 2018 1 лютого 2018 року на базі Пустомитівської СЗШ І-ІІІ ст. №2  відбувся обласний навчально-методичний семінар методистів, керівників методичних об’єднань та вчителів предметів природничого циклу «Формування ключових компетентностей і критичного мислення на уроках предметів природничого циклу в умовах переходу...

Переглядів: 357 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Про шляхи впровадження Концепції Нової української школи в освітній процес з біології Про шляхи впровадження Концепції Нової української школи в освітній процес з біології Опубліковано: Понеділок, 20 листопада 2017 03 листопада 2017 року відбувся обласний семінар методистів рай(міськ) методкабінетів і представників ОТГ з біології «Шляхи впровадження Концепції Нової української школи  в освітній процес з біології». Відповідно до плану проведення семінару присутні ознайомились з концептуальними засадами Нової...

Переглядів: 423 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook