Період публікації:

від

до

Категорія:

Освітянські діалоги, присвячені Дню Захисника Вітчизни (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 06 жовтня 2017 

min
max

5 жовтня 2017 року в приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбулися освітянські діалоги на тему: «УПА та події в зоні АТО в документах сучасних українських дослідників», присвячені Дню Захисту Вітчизни.

         Освітянські діалоги вела методист НМЦО Васільєва А.В.

         У сучасних історичних реаліях України вивчення події, пов’язаних з національно-визвольною боротьбою Української повстанської армії, піднімається на вищий щабель. Актуальність теми є надзвичайно великою на фоні теперішньої війни українського народу за незалежність і суверенітет держави.

         Було розглянуто початкові передумови створення УПА та революційна діяльність ОУН. Визвольна боротьба охопила всі українські землі, але її форми і методи в різних районах мали свої особливості й тактичні відмінності.

         Було надано матеріали про історичні етапи українських визвольних змагань, які демонструють незламне прагнення українців до побудови незалежної держави. У ході освітянських діалогів вчителям запропонували нові матеріали сучасних українських дослідників, які раніше були засекречені.

         Революційно-повстанська боротьба мала могутній вплив на подальший розвиток нашого народу. В цій боротьбі виховувався новий тип людини – людини-борця, месника й оборонця своєї Батьківщини. Створився духовноспаяний моноліт революціонерів-патріотів, об’єднаних незламною вірою у святість виборювання справи. Героїзм став масовим явищем, нормою щоденного життя, який демонструють наші війни в зоні військових дій в АТО.

         Учителям було надано карту військових дій в АТО, розказано про незламний дух воїнів-патріотів сьогоднішньої України.

         Актуальність теми історичних подій пов’язаних з УПА та теперішніх подій в зоні АТО мають великий вплив на формування національної свідомості та патріотизму серед сучасної молоді. 

Немає коментарів

Схожі статті:

Проведення освітянських діалогів Проведення освітянських діалогів Опубліковано: Середа, 17 жовтня 2018 Днями у Львівському обласному Будинку вчителя відбулися освітянські діалоги на тему: «Методика організації інтерактивних уроків суспільствознавчих предметів для розвитку історичних уявлень. Інтерактивний урок до створення ЗУНР». Освітянські діалоги вела вчитель-методист Васільєва А.В. Інтерактивні...

Переглядів: 357 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Освітянські діалоги: "Львівське рондо" (фото) Освітянські діалоги: "Львівське рондо" (фото) Опубліковано: Понеділок, 19 лютого 2018 У приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбулися освітянські діалоги на тему: «Впровадження нових форм та методів позакласної роботи для вчителів історії України. Львівське рондо». У ході освітянських діалогів були представлені сучасні методи виховання дітей. У ході уроків та позашкільної...

Переглядів: 461 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook