Період публікації:

від

до

Категорія:

Педагоги НРЦ «Левеня» організували акцію до Дня білої тростини

Опубліковано: Неділя, 15 жовтня 2017 

min
max

          15 жовтня 2017 року відбулася щорічна акція до Дня білої тростини. Цьогоріч захід провели у Сихівському районі міста Львова. Організаторами акції виступили педагоги Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня».

         Спеціалісти «Левеня» розробили два маршрути для дослідження труднощів користування незрячою людиною громадським електротранспортом. Перший маршрут передбачав проїзд трамваєм № 8, інший - проїзд тролейбусом № 25 від місця загального збору - площі перед кінотеатром  ім. О. Довженка (проспект Червоної Калини, 81). Кінцевим орієнтиром мав стати магазин «Бейкер Маркет».

         В акції взяли участь вчителі-дефектологи, логопеди, фізичні реабілітологи та батьки вихованців НРЦ «Левеня».

         Під час акції спеціалісти відзначили багато складних ділянок запланованого шляху, пошкоджень дорожнього покриття, неозвучених пішохідних переходів, штучних небезпек. Все це ускладнило пересування вулицями Сихова учасників акції, й щодня завдає додаткових клопотів людям з особливими потребами.

         Всім бажаючим надали можливість зорієнтуватись на вулиці з допомогою  білої тростини в умовах повної сліпоти завдяки спеціальним маскам, декілька батьків спробували пройти маршрут в симулятивних окулярах (таких, що імітують певні зорові проблеми).

         Після завершення маршруту учасники акції описали свої емоції.

         «Важко жити у суспільстві, де тебе (незрячу людину) не пропустять, не поступляться місцем у транспорті. Страшно. Некомфортно» (Уляна)

         «Здавалось, що йду не тротуаром, а безлюдною пустелею - як не ямка, то нерівність.  Всюди небезпека! Найбільший страх - чи зупиниться машина на переході і як його знайти, цей перехід…» (Валентина)

         «Враження болючі, відчуваєш страх, беззахисність. Хочеться плакати, емоції  переповнюють, з’являється страх перед невідомим. Важко у транспорті. Взагалі не орієнтувалася, куди я їду і де знаходжуся» (Юлія)

         «Якщо хтось тебе просто зачепив рукавом, то відчуття небезпеки посилюється. Є бажання, щоб все скоріше закінчилося. Але для незрячих людей це не одноразова акція, а ціле життя» (Оксана)

         На шляху зустрічалися і небайдужі львів’яни, вони готові були надати допомогу учасникам акції, підказати щось, запитували, що відбувається і чим можна допомогти.

         За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), на планеті налічується близько 39 мільйонів людей з глибокими порушеннями зору.

         Як стверджують експерти ВООЗ, щороку кількість сліпих людей у світі зростає на 1 мільйон осіб, кожні 5 секунд втрачає зір одна доросла людина, кожну хвилину — одна дитина.

         Цей день показав, наскільки складно людині з проблемами зору (тим паче, незрячій)  жити поруч з нами у великому місті, і як ще потрібно багато чого зробити для людей з особливими потребами, для їхнього безпечного перебування та мобільності на вулицях нашого міста.

         Такі акції корисні для всіх: для громади, батьків дітей з проблемами зору, водіїв транспорту, представників місцевої влади.

Немає коментарів

Схожі статті:

Педагоги НРЦ «Левеня» провели щорічну акцію до Дня білої тростини Педагоги НРЦ «Левеня» провели щорічну акцію до Дня білої тростини Опубліковано: Вівторок, 16 жовтня 2018 16 жовтня 2018 року відбулася щорічна акція до Дня білої тростини. В заході взяли участь педагоги-спеціалісти Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня». Цього року тестували Міжнародний аеропорт  «Львів»  імені Данила  Галицького. Спеціалісти «Левеня»...

Переглядів: 336 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Педагоги НРЦ  «Левеня» в черговий раз проводитимуть щорічну акцію до Дня білої тростини Педагоги НРЦ «Левеня» в черговий раз проводитимуть щорічну акцію до Дня білої тростини Опубліковано: П`ятниця, 12 жовтня 2018 Інформаційна довідка: Міжнародне свято «День білої тростини» визнано ще в 1969р. в Коломбо (США). Це відбулося на загальних зборах Міжнародної федерації сліпих, яку надалі змінив Всесвітній союз сліпих. У всесвітньому масштабі цей день відзначався з 15 жовтня 1970 року. Цей День служить нагадуванням...

Переглядів: 222 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook