Період публікації:

від

до

Категорія:

Педагоги НРЦ «Левеня» провели щорічну акцію до Дня білої тростини

Опубліковано: Вівторок, 16 жовтня 2018 

min
max

16 жовтня 2018 року відбулася щорічна акція до Дня білої тростини. В заході взяли участь педагоги-спеціалісти Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня». Цього року тестували Міжнародний аеропорт  «Львів»  імені Данила  Галицького.

Спеціалісти «Левеня» розробили три маршрути для дослідження труднощів користування незрячою людиною аеропортом. Всі маршрути розпочиналися від місця загального збору -  вхід в аеропорт  «Львів»  імені Данила  Галицького (м.Львів, вул. Любінська 168), встановлення контакту з працівником аеропорту у довідковому  пункті, перехід до реєстраційної стійки № 6-7. Далі перший маршрут передбачав переміщення  до кафетерію, замовлення та споживання кави/чаю/соку. Другий маршрут пролягав до туалетної кімнати з користуванням послугами. А кінцевим орієнтиром третього маршруту стало місце реєстрації внутрішніх авіарейсів. В акції взяли участь вчителі-дефектологи, логопеди, психологи, фізичні реабілітологи НРЦ «Левеня».

Під час заходу спеціалісти орієнтувалися з допомогою білої тростини в умовах повної сліпоти завдяки спеціальним повʹязкам на очі, а декілька педагогів спробували пройти маршрут в симулятивних окулярах (таких, що імітують певні зорові проблеми). Після проходження маршрутів учасники акції відзначили багато складних ділянок запланованих маршрутів, відсутність направляючих ліній, надписів по Брайлю, змін покриття, штучних небезпек. Все це ускладнює користування послугами та переміщення в аеропорту людьми з порушеннями зору.  

Відбулися зустрічі з працівниками аеропорту, обговорення складних  проблемних ситуацій та подальшої співпраці.

На завершення учасники акції описали свої емоції: «Біля ескалатора відчувала великий страх, тому що є небезпека зачіпитися за сторонні предмети» (Марія). «Емоції переповнюють, відчуття неоднозначні: страх, розгубленість, «крик про допомогу», не знаючи як звернутися до перехожих» (Аліна). «Хотілось би побажати працівникам аеропорту вдосконалити те, що вже є і організувати якісну допомогу людям з особливими освітніми потребами» (Вікторія).

На шляху зустрічалися і небайдужі львів’яни, вони готові були надати допомогу учасникам акції, підказати щось, запитували, що відбувається і чим можна допомогти.

Цей День служить нагадуванням суспільству про існування людей з порушеннями зору, про їх проблеми, солідарність та про допомогу. Учасники акції на собі змогли переконатися як складно людині з проблемами зору (тим паче, незрячій) жити поруч з нами, користуватися послугами переміщення та повітряного транспорту!  І вкотре утвердилися в думці як ще багато потрібно зробити для комфортного та безпечного переміщення людей з порушеннями зору в нашому місті, як змінити та вдосконалити інфраструктуру, зокрема аеропорту.  Тому такі акції корисні для всіх мешканців міста та представників влади. Будьмо уважнішими до тих, хто поруч! Змінюємо світ на краще!

Немає коментарів

Схожі статті:

Педагоги НРЦ  «Левеня» в черговий раз проводитимуть щорічну акцію до Дня білої тростини Педагоги НРЦ «Левеня» в черговий раз проводитимуть щорічну акцію до Дня білої тростини Опубліковано: П`ятниця, 12 жовтня 2018 Інформаційна довідка: Міжнародне свято «День білої тростини» визнано ще в 1969р. в Коломбо (США). Це відбулося на загальних зборах Міжнародної федерації сліпих, яку надалі змінив Всесвітній союз сліпих. У всесвітньому масштабі цей день відзначався з 15 жовтня 1970 року. Цей День служить нагадуванням...

Переглядів: 224 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Педагоги НРЦ «Левеня» організували акцію до Дня білої тростини Педагоги НРЦ «Левеня» організували акцію до Дня білої тростини Опубліковано: Неділя, 15 жовтня 2017           15 жовтня 2017 року відбулася щорічна акція до Дня білої тростини. Цьогоріч захід провели у Сихівському районі міста Львова. Організаторами акції виступили педагоги Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня».          Спеціалісти «Левеня» розробили...

Переглядів: 535 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook