Період публікації:

від

до

Категорія:

Про українсько-польський проект "Нова українська школа - 2"

Опубліковано: Понеділок, 16 жовтня 2017 

min
max

Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з Центром Розвитку Освіти у Варшаві розпочали реалізацію українсько-польського проекту «Нова українська школа-2» в рамках Програми польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Цей проект спрямований на створення системи партнерства, яка має на меті сприяти успішному провадженню реформи загальної середньої освіти та підвищенню рівня освіти в Україні загалом.

17 – 24 вересня 2017 року у м. Сулеювек відбувся навчальний семінар для членів авторського колективу з розроблення нового Стандарту початкової загальної освіти. У семінарі взяли участь представники з різних освітніх середовищ: вчительських та академічних спільнот, громадського сектору. Протягом тижня учасники семінару працювали над розробленням Модельної навчальної програми та навчально-методичних матеріалів для вчителів пілотних шкіл України.

Варто відзначити допомогу Малгожати Житко, професора Варшавського університету, яка працюючи з окремими групами, надавала змістовні поради та найкращі рішення проблем, з якими стикалися автори навчальної програми. Тренери проекту Марія Самборська та Катажина Лош поділилися власним досвідом з використання новітніх технологій на уроках у початкових класах.

Також учасники проекту відвідали громадську початкову школу № 5 у Мінську-Мазовецькому та початкову школу № 24 м. Варшави. Надзвичайно цікавими були уроки математики з використанням конструкторів Лего, карт та ребусів. Учасники семінару мали також час для індивідуальних бесід з учителями та директорами цих шкіл.

Директор Центру розвитку освіти у Варшаві Барбара Рудзінська-Менкаль та представник Міністерства закордонних справ Республіки Польща також відвідали тренінговий центр та особисто поспілкувалися з учасниками, які високо оцінили допомогу наших польських партнерів. Наприкінці поїздки українські експерти отримали свідоцтва, які підтверджують їх участь у навчальному семінарі. 

Немає коментарів

Схожі статті:

Зустріч із психологами дитячих садочків нашого міста в рамках проекту “Казкотерапія” Зустріч із психологами дитячих садочків нашого міста в рамках проекту “Казкотерапія” Опубліковано: Понеділок, 28 січня 2019 24 січня в Навчально-методичному центрі освіти м. Львова відбулась зустріч із психологами дитячих садочків нашого міста. Підводили підсумки роботи проекту "Казкотерапія", який стартував у жовтні 2016 року та обговорили плани роботи на 2019 рік. Впродовж двох років у ньому взяв участь 31 заклад дошкільної...

Переглядів: 509 Коментарів: 0

Відділи освіти

Формування ключових компетентностей і критичного мислення на уроках предметів природничого циклу в умовах переходу до Нової української школи Формування ключових компетентностей і критичного мислення на уроках предметів природничого циклу в умовах переходу до Нової української школи Опубліковано: Четвер, 08 лютого 2018 1 лютого 2018 року на базі Пустомитівської СЗШ І-ІІІ ст. №2  відбувся обласний навчально-методичний семінар методистів, керівників методичних об’єднань та вчителів предметів природничого циклу «Формування ключових компетентностей і критичного мислення на уроках предметів природничого циклу в умовах переходу...

Переглядів: 360 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook