Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні НРЦ «Левеня» на Міжнародному конкурсі з самообслуговування серед слабозорих дітей!

Опубліковано: Вівторок, 24 жовтня 2017 

min
max

          На запрошення United Boarding School міста Левоча (Словаччина) учні 3-го класу Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» з 18 по 21 жовтня 2017 року взяли участь у Міжнародному конкурсі з самообслуговування серед слабозорих дітей.
Вихованці закладу Агнєшка-Марія і Васіліса разом з мамою та педагогом приїхали в місто Попрад (Словаччина) на конкурс, який відбувається щорічно між вихованцями спеціальних шкіл Словаччини, Чехії, Польщі. Цього року вперше було запрошено і дітей з України.
         Конкурс налічував 6 завдань: приготування бутерброда з багета, паштету та овочів; розпізнавання монет; приготування напою з лимонного соку, цукру та води; складання шкарпеток парами; розпізнавання та сортування предметів побуту; читання написів на упаковках з ліками. Усім учасникам було створено рівні умови (діти із залишками зору працювали із пов’язкою на очах). За виконання кожного завдання конкурсанти мали можливість отримати по 20 балів.
         20 жовтня журі оголосило переможців, Агнєшка-Марія, учениця 3-Б класу НРЦ «Левеня», зайняла третє місце з результатом 110 балів серед дітей 6-11 років. У Васіліси всього на кілька балів менше.
         У вільний час учасники конкурсу мали змогу погратися на дитячому майданчику, поплавати в басейні, здійснити цікаві подорожі та прогулянки по вулицях старовинного міста Левоча, яке занесене до списку світової спадщини ЮНЕСКО.
         Поїздка була цікавою й вражаючою як для дітей, так і для дорослих. Агнєшка-Марія: «Мені все тут було дуже цікавим: і конкурси, й екскурсії, й ігри з дітьми з інших країн. Особливо сподобалось плавати в басейні. Готуючись до конкурсу, я навчилася багато чого робити самостійно. Бутерброди і напій тепер я буду готувати сама і собі, й батькам. На згадку про поїздку я купила магнітики для себе і в подарунок своїм родичам». Васіліса: «Побачила багато нового та цікавого. Сподобались і конкурси, і те, що можна проявити себе. Познайомилась з дітьми з інших країн. З радістю плавала в басейні».

Немає коментарів

Схожі статті:

Поїздка учнів НРЦ  «Левеня» на Міжнародний конкурс у Словаччину Поїздка учнів НРЦ «Левеня» на Міжнародний конкурс у Словаччину Опубліковано: Четвер, 18 квітня 2019 З 10 по 13 квітня 2019 року на запрошення United Boarding School міста Левоча (Словаччина), учень 1-го класу і учениці 4-го класу Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня»» взяли участь у 19-х Міжнародних змаганнях з орієнтування в просторі та мобільності...

Переглядів: 477 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Команда "ЛЕВЕНЯ" - молодці! Команда "ЛЕВЕНЯ" - молодці! Опубліковано: П`ятниця, 20 квітня 2018 На 18-х міжнародних змаганнях з орієнтування в просторі дітей з проблемами зору (Словаччина) в командному заліку НАША команда "ЛЕВЕНЯ" зайняла ІІ місце разом з командою міста Праги! Вітаємо Марічку з ІІ місцем серед підлітків! А Ангєшку - з IV місцем серед малюків!

Переглядів: 691 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook