Період публікації:

від

до

Категорія:

Свято захисника України у Жуличівській ЗОШ І-ІІ ступенів (фото)

Опубліковано: Четвер, 19 жовтня 2017 

min
max

13 жовтня у Жуличівській ЗОШ І-ІІ ступенів  відбулося свято, приурочене Дню Покрови Пресвятої Богородиці, Дню захисника України, Дню козацтва та     75 річниці  створення УПА .                                                                                                  

Щирими словами привітали усіх присутніх з цим святом ведучі та учні  9 класу, ще раз нагадавши, що Свято Покрови попереджає про засинання природи та вкривання землі листям або снігом. А ще – Покрова є Заступницею від ворогів.                                                                                                                              

14 жовтня - свято сміливості, мужності та героїзму - День Захисника України. Адже в  цей день вшановують героїв, які поклали власне життя за рідну землю та мир.  14 жовтня є Днем українського козацтва. У цей день вони проводили свої ради, на яких вибирали нового гетьмана або кошового отамана. Козаки символізують патріотизм, волю, бажання бути незалежними. Ці відважні люди зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності.

Цього дня виповнюється 75 років з часу створення Української Повстанської Армії, яка  героїчно і жертовно боролася за Самостійну і   Соборну Державу. Найкращі сини й доньки української нації встали до лав борців проти чужоземного поневолення.

У нашій школі було проведено ряд заходів патріотичного виховання. На  уроках історії було проведено інформаційні хвилинки ”Шлях до свободи”. Виховні години в 1 – 9 класах «Мужність та відвага крізь покоління», «Історія боротьби УПА», «Подорож козацькими стежками», конкурс малюнків «Я – захисник України».  Проведено конкурс патріотичної пісні та вірша присвяченні повстанцям та героям України, в якому взяли участь учні 5 – 9 класи. А хлопці 1- 4 класів, продемонстрували свою любов до української пісні, і побували в ролі юних «козачат».

Учні 7 – 9 класів побували у Навчальному центрі Національної гвардії України. Екскурсія розпочалась із перегляду фільму про Навчальний центр. Учням продемонстрували учбово - діючий тренажер БТР. Фахівці інженерної служби розповіли та продемонстрували макети саморобних вибухових пристроїв. Так наші школярі мали змогу розширити свої знання про вибухонебезпечні предмети та правила поведінки з ними.                                                                   

На завершення фахівці кінологічної служби продемонстрували учням елементи загального курсу дресирування чотириногих друзів.                                  

Це хвилюючий і пам’ятний день, коли ми  згадуємо бойові заслуги наших батьків і дідів. Низько схиляємо голови перед відважними співвітчизниками, які брали і беруть участь у бойових діях, хто ціною життя і страждань відстоював та відстоює нашу свободу.

Немає коментарів

Схожі статті:

День учителя в Жуличівській ЗОШ І-ІІ ступенів (фото) День учителя в Жуличівській ЗОШ І-ІІ ступенів (фото) Опубліковано: Субота, 30 вересня 2017 Чарівна осінь вже подарувала нам багато гарних свят, одне з яких - День вчителя! В цей день прославляють та возвеличують працю педагогів, які віддають своє життя, здоров’я і сили на виховання молодого покоління. З нагоди свята у Жуличівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся святковий концерт на честь вчителів,...

Переглядів: 474 Коментарів: 0

Відділи освіти

Квест з фізики у Вороняцькій школі Золочівського району Квест з фізики у Вороняцькій школі Золочівського району Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 4 березня 2020 року у Вороняцькій ЗОШ І-ІІІ ст. Золочівського району проводились КВЕСТ змагання з фізики між учнями 7-х класів. Тема КВЕСТУ «Фізика навколо нас кожен день і повсяк час».  Урок QWEST, в перекладі означає цілеспрямований пошук, який пов’язаний з грою. Це надає змогу учням виявляти, ініціювати,...

Переглядів: 1662 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook