Період публікації:

від

до

Категорія:

Науковці та практики обговорили актуальні проблеми протидії злочинності (фото)

Опубліковано: Четвер, 16 листопада 2017 

min
max

На базі Львівського державного університету внутрішніх справ 10 листопада відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах».

Попри складну криміногенну ситуацію в Україні, соціальну напруженість у суспільстві, недовіру певної частини населення до органів державної влади, очевидним є прогрес у підвищенні ефективності діяльності правоохоронних структур, забезпеченні публічної безпеки громадян, налагодженні взаємодії з громадськістю, подоланні корупції та бюрократизму. І все ж, злочинність лишається вагомим чинником посилення соціальної напруженості та дестабілізації суспільного розвитку. Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах» була покликана стати своєрідним майданчиком для обговорення актуальних проблем та пошуку розумних рішень. Співорганізаторами форуму цьогоріч виступили ЛьвДУВС, Консультативна місія Європейського Союзу в Україні, Вища школа поліції в м. Щитно та Львівська міська рада.

Участь у конференції взяли науковці з усіх куточків України, працівники Національної поліції України, Національного антикорупційного бюро України, органів прокуратури і суду, державної влади та місцевого самоврядування. До роботи форуму також долучились представники КМЄС в Україні, делегації з Республіки Польща (Вища школа поліції у м. Щитно, Вища школа безпеки у м. Перемишль, Міська комендатура поліції в м. Перемишль, Вища школа маркетингового управління та іноземних мов у м. Катовіце) та Чеської Республіки (Освітній комплекс поліцейської освіти та підготовки).

З вітального слова розпочав роботу науково-практичної конференції ректор Львівського державного університету внутрішніх справ, полковник поліції Роман Благута: «Наукова спільнота України, профільні заклади вищої освіти Міністерства внутрішніх справ та інших центральних органів виконавчої влади, які готують правоохоронців, не можуть залишатися осторонь проблем протидії злочинності. Наукові установи й заклади освіти повинні проводити прикладні наукові дослідження, розробляти освітні програми, які будуть основою для методичного наукового забезпечення протидії злочинності. Формат конференції дає можливість обговорити дискусійні питання, обмінятися думками, за необхідності висловити конструктивну критику й виробити єдині підходи, які стосуються правового забезпечення діяльності правоохоронних органів. Впевнений, що такий формат дасть свій позитивний результат».

Поділився своїм баченням щодо подальшого розвитку правоохоронної та законодавчої сфери начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області, генерал поліції третього рангу Валерій Середа: «У назві конференції вже закладено суть поєднання теорії і практики, з чим, вважаю, на сьогодні ми маємо проблему. Є багато недоліків застосування основного інструменту правоохоронця – Закону. Місце проведення конференції визначено не просто так, адже у ЛьвДУВС є досить серйозний науковий потенціал, який працює над дослідженнями проблем, що виникають в правоохоронній діяльності країни. Тож бажаю всім плідної праці та задоволення від виконаної роботи».

З вітальними словами до присутніх також звернулися заступник голови Львівської обласної державної адміністрації - керівник апарату Маріанна Вільшинська, координатор регіонального представництва КМЄС у м. Львові Матц Люнгвальд, директор Освітнього комплексу поліцейської освіти (Чеська Республіка) Адам Марек, заступник прокурора Львівської області Галина Борейко і начальник управління правової роботи Львівської міської ради Мирослав Гавриляк.

Загалом робота науково-практичного заходу була розділена на три дискусійні панелі: «Сучасна правоохоронна діяльність: стан, ризики та перспективи», «Зарубіжний досвід протидії злочинності» та «Проблеми протидії окремим видам злочинів».

За інформацією відділу зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові пройде Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах» У Львові пройде Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах» Опубліковано: Четвер, 09 листопада 2017 У п’ятницю, 10 листопада, у м. Львові відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах». Вже декілька років поспіль восени Львівський державний університет внутрішніх справ збирає вітчизняних та зарубіжних фахівців, щоб обговорити актуальні...

Переглядів: 577 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Наукова молодь вишів системи МВС України зібралась у Львові (фото) Наукова молодь вишів системи МВС України зібралась у Львові (фото) Опубліковано: Вівторок, 01 листопада 2016 Цьогорічна Всеукраїнська курсантсько-студентська конференція «Механізм правового регулювання правоохоронної та правозахисної діяльності в умовах формування громадянського суспільства (осінні читання)» зібрала чимало учасників з усієї України. До Львівського державного університету внутрішніх справ 28 жовтня...

Переглядів: 1702 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook