Період публікації:

від

до

Категорія:

Підготовка кадрів з елементами дуальної форми навчання впроваджується у Львівському кооперативному коледжі економіки і права

Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 

min
max

У сьогочасному комп’ютеризованому світі суспільство хоче бачити кваліфікованих робітників, що є конкурентоспроможними на ринку праці, креативні, здатні до самореалізації та швидкого реагування, можуть брати активну участь у соціально-економічних і культурних процесах регіону та країни загалом.

Нещодавно студенти коледжу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Львівського кооперативного коледжу економіки і права проходили навчальну практику з «Інформатики і комп’ютерної техніки» та отримали робітничу професію «Оператор комп’ютерного набору». Оволодіння цією робітничою професією дозволить студентам у подальшому бути більш конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці та ефективно використовувати сучасну комп'ютерну техніку для розв'язання сучасних завдань у фінансово-кредитних установах, підприємствах різних форм власності та організаціях споживчої кооперації.

Під час навчання студенти мали можливість упровадити елементи дуальної форми навчання поєднанням теорії у коледжі та практики на підприємстві в системі споживчої кооперації, ознайомитись з обслуговуванням комп’ютерних пристроїв, систем і мереж, комп’ютерною обробкою текстової інформації та прийняттям рішень тощо.

Під час навчання студенти мали можливість навчитись швидко набирати, редагувати та форматувати різноманітні тексти в Microsoft Word, працювати з таблицями і малюнками. Також вони навчилися працювати в редакторі електронних таблиць Microsoft Excel та опрацьовувати табличні дані. База даних Microsoft Access – одна із навичок, яку освоїли оператори комп’ютерного набору. Оволодівши робітничою професією, спеціалісти знають програми, інші нормативні й методичні матеріали щодо техніки. Фахівці професійно застосовують вимоги до оформлення документів. Неможливо уявити сучасного кваліфікованого спеціаліста без знання діловодства, орфографічних та пунктуаційних правил сучасної української мови. Юні спеціалісти навчились працювати в текстовому редакторі та редагують тексти, оперують з файлами, виконують усі операції технологічного процесу.

Випускники якісно здійснюють передавання (приймання) інформації по мережах, належне зберігання переданих на виконання документів та постійно вдосконалюють уміння та навички роботи з сучасною комп’ютерною технікою.

Широкий вибір здібностей та талантів випускників коледжу дає їм можливість працювати у різних сферах діяльності за напрямком «Оператор комп'ютерного набору».

Якісна підготовка спеціалістів надає змогу зробити у майбутньому більш вдалу кар’єру, в якій зможе додатково володіти знаннями з обробки баз, дизайнера комп'ютерної графіки даних та дизайнера презентацій, ефективно створювати макети видань та стилів, застосовувати сучасні технічні засоби і технологічні процеси оброблення документів та інформації, створювати об'єкти ділової та ілюстративної графіки, рекламних проспектів та інших видів друкованої продукції, використовувати інформаційні ресурси мережі Internet. Студенти коледжу отримали необхідні знання та навички, які розширили їхній кругозір. Кожен випускник підвищує мислення, має стійку концентрацію уваги, вміє зосереджуватися на різних об'єктах і на виконанні завдання в цілому на практиці, має високорозвинену пам'ять, швидко запам'ятовує і відтворює прочитане, що допомагає йому у підвищенні продуктивності праці.

Формування гармонійно розвиненої особистості, відповідальність, дисциплінованість, мобільність, затребуваність, самовдосконалення та самоосвіта – важливі складові діяльності оператора комп'ютерного набору.

Як зауважила Надія Назарчук, викладач циклової комісії інформатики та розробки програмного забезпечення, крім основної спеціальності, випускники вдало реалізують себе на професійній ниві оператора комп'ютерного набору, кваліфікації, яка досить затребувана у сучасному інформаційному світі. Використання персональних комп'ютерів охоплює практично усі види діяльності людини, а тому потреба у фахівцях цієї професії постійно зростає, адже неможливо сьогодні уявити існування людини без сучасних комп’ютерних технологій. Фахівці цієї професії завжди без проблем знаходять своє місце в сучасному світі, у будь-якій установі чи фірмі, яка гостро потребує обґрунтованих і чітко організованих дій, спрямованих на забезпечення ефективності, надійності, стабільності і розвитку виробництва, покращення умов життя та добробуту населення. Можливості розширення та модернізації комп'ютерної техніки ведуть до покращання умов та оплати праці, при цьому вирішуються проблеми з безробіттям та працевлаштуванням студентів. У процесі навчання намагались поєднувати дуальну систему навчання, де студент вдосконалював уміння та навички роботи з комп’ютерною та копіювальною технікою на підприємстві та розумів важливість і відповідальність на практиці.

Навчання закінчилось проведенням кваліфікаційного іспиту. Студенти успішно склали іспит, виконали кваліфікаційну роботу та отримали свідоцтва встановленого зразка про присвоєння робітничої професії «Оператор комп'ютерного набору».

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права ознайомилися з діяльністю туристичної фірми «Океан тур» (фото) Студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права ознайомилися з діяльністю туристичної фірми «Океан тур» (фото) Опубліковано: Середа, 28 березня 2018 Важливою складовою підготовки фахівців є здобуття практичних вмінь і навичок. З цією метою викладач циклової комісії готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського кооперативного коледжу економіки і права Марія Василишин організувала та провела практичне заняття з елементами дуальної...

Переглядів: 498 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права студенти-правознавці практикують дуальну освіту (фото) У Львівському кооперативному коледжі економіки і права студенти-правознавці практикують дуальну освіту (фото) Опубліковано: Понеділок, 26 лютого 2018 На сьогодні основне завдання упровадження елементів дуальної форми навчання – це усунути основні недоліки традиційних форм і методів навчання майбутніх спеціалістів, подолати розрив між теорією і практикою та підвищити якість підготовки кваліфікованих кадрів із урахуванням вимог роботодавців у рамках...

Переглядів: 520 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook