Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (фото)

Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 

min
max

Кожен із нас завжди сподівається лише на краще. У скрутну хвилину лише сподівання та навколишні обставини, зазвичай, просто примушують нас так чинити – і це природно. Але що ми готові зробити, аби віра та надія, що супроводжують нас повсюди, не були марними?.. На жаль, далеко не кожному випадає честь сприяти реалізації найкращих сподівань. А сприяння, активне сприяння цьому – єдина причина, чому здійснюється це велике таїнство, що дав нам Господь. Адже не має значення, будемо ми пливти за течією чи проти неї, але дуже важливо, чи реальні наші сподівання на краще ? Та й не менш важливим є те, що ми знаходимося у русі і рухаємося по милості Господа нашого.

В Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні для студентів різних спеціальностей вишу. Студенти підготували мистецький сюжет, який присвятили Героям Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого життя. Також був представлений флеш-моб від кожної групи, де студенти мали змогу на папері висловити свою думку.

Мета заходу: вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні, виховати патріотичну свідомість, патріотизм, розвивати у студентів активну громадянську позицію, повагу й толерантність до інших народів, бажання стати гідними громадянами України, віру у краще майбутнє своєї країни, прищеплювати любов до Батьківщини тощо.

Ведучі заходу – голова студентського самоврядування Михайло Юркевич і переможниця обласного етапу XVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика Вікторія Надурак – розповіли присутнім про події тих дні в Києві на Майдані.

Якщо переглянути історію кожного народу, ми знайдемо безліч періодів та дат, які стали вирішальними та доленосними у їхньому житті. Україну можна назвати країною смутку й, водночас, краси. Країною, де понад усе цінують та люблять волю, і у той же час мають її найменше. Україна – це країна, де панує гаряча любов до народу і володарює чорна зрада йому. Тут йде довга, майже вікова й героїчна боротьба за волю. Потрібно пам’ятати кожну із героїчних сторінок, коли наші патріоти проливали кров за свободу свого народу. Адже той, хто не знає минулого своєї держави, свого народу, той, мабуть, і не вартий майбутнього.

Ми сьогодні тут зібралися, аби в скорботі схилити свої голови та вшанувати пам’ять людей різного віку, які полягли у мирний, цивілізований час ХХ сторіччя. Ми зібралися, щоб вшанувати пам’ять героїв, які брали участь у різних історичних подіях, таких як Голодомор 1932-33 рр., Битва Під Крутами, Бабин Яр. На жаль, тепер ми невільно стали сучасниками іще однієї масової трагедії, що відбулася у нашій країні – події, яку вершили народні герої на Майдані Гідності, відстоюючи право на свободу свого народу. Відчувши на собі майже постійні та тривалі приниження й відвертий гніт, багатонаціональний народ України піднявся, пробудився, аби зупинити свавілля й знущання. Він постав перед тиранами й не залишився байдужим до майбутнього, що очікує його дітей, до теперішнього, до гідності та честі свого доброго імені. Кожен із Героїв Небесної Сотні мав свою сім’ю, друзів та близьких, хобі, симпатії та якісь термінові справи. Але вони не лишилися байдужими до поклику своєї душі, яка саме у той час закликала їх до боротьби за свободу, демократію та чесність. Серед тих, хто загинув, були зовсім молоді люди, майже ваші ровесники, народ їх назвав Янголами Небесними. Й ось вони постали перед вами, Герої Небесної Сотні.

Іще довго, з одного покоління до другого, від сім’ї до сім’ї будуть передаватися спогади, від батьків до синів та дочок, а ті, у свою чергу, розповідатимуть своїм дітям спогади про тих, хто поклав своє життя за свободу рідної країни у 2013-2014 рр. Ця подія викликала резонанс у всьому світі, не залишивши байдужою ані душі.

Кожна людина висвітлює свої почуття по-різному. Хтось намагається це зробити через поезію, інший пише картини, складає пісні. Сьогодні ми запрошуємо вас згадати та вшанувати у молитві усіх, хто загинув за бажання мати людську гідність, поклав свою голову за краще майбутнє своєї країни. Нехай пам'ять про усіх Героїв, які захищали та відстоювали європейське майбутнє України, об’єднає нас, дасть нам силу та волю, мудрість, запал, щоб ми змогли зміцнити власну державу. У журбі схиляймо голови. Вони відлетіли від нас як янголята у небо.

Нехай цей священний вогонь буде для кожного з нас пам’яттю і пошаною тим, хто навічно пішов до Небесної Сотні, хто самопожертвував заради перемоги справедливості. Ці Герої повинні жити в нашій пам’яті і в наших серцях!

Сьогодні важкі випробування випали на долю України. Гарматні постріли, кулеметні черги, розриви мін здригають землю нашої неньки-України на сході. Гинуть молоді, сильні, найкращі сини України… Знову мордують нашу Батьківщину, і від цього болить серце…

І кожен з нас мріє, щоб було мирне, блакитне і безмежно високе небо над нашою рідною Україною. І щоб кожен міг жити у сильній, вільній, європейській країні – Україні, якою ми пишаємося і щиро любимо!

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – день вшанування подвигу учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

У лютому 2014 року під час Єврореволюції, сутичок протестувальників із силовиками, на Інститутській вулиці у Києві розстріляли понад сто осіб. Їх назвали «Небесною Сотнею». 20 лютого став критичним у ході подій Революції Гідності. Ця дата дала надію у краще майбутнє для всього українського народу. Як би ми не сприймали Майдан, що би ми не думали про його учасників, але вони своїм життям прокладали шлях в краще майбуття українців, і ці люди варті пошани.

11 лютого 2015 року з метою «увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян», указом Президента України Петра Порошенка 20 лютого встановлено Пам'ятним днем. Адже найкращі патріоти, завдяки яким змінено сторінки історії нашої держави, віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Ми зобов’язані в цей день віддати шану тим, хто «положив серце й душу за нашу свободу». Вшануємо батьків, які ніколи не зустрінуть сина; дружину, яка не дочекається свого чоловіка; дитину, що вже ніколи не обійме батька. Нехай бій хронометра відчиканить час скорботи та жалю.

Згадаємо сьогодні про всіх, хто віддав своє життя протягом останніх років. Згадаємо для того, щоб не трапилося чогось подібного в майбутньому. Потрібно правильно використати цей досвід, щоб побудувати незалежну і успішну державу.

Адміністрація коледжу вдячна організаторам заходу та студентам за участь у заході. «Молодь, будьмо патріотами своєї країни чи міста, бо ми того варті. Любіть неньку, бо вона в нас одна єдина. Ми на шляху усвідомлення себе громадянами, патріотами, Українцями. Всім нам, Боже, дай сили й мудрості пройти цей нелегкий шлях, стати патріотами, зберегти і розбудувати державу, мати мир, спокій і процвітаючу країну!»

Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишаєтесь у наших серцях…

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 828 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 744 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook