Період публікації:

від

до

Категорія:

«Ранкова зустріч» як прийом адаптації дитини до навчальної діяльності (фото)

Опубліковано: Субота, 10 лютого 2018 

min
max

Дитина вперше переступає поріг школи – стає першокласником. Починається складний період адаптації до шкільного життя. В одних учнів  цей період проходить швидко і безболісно, в інших – навпаки.

Саме ранкові зустрічі покликані зробити період адаптації легким і цікавим. Якщо дитина приходить вранці до класу, а її радісно зустрічають нові друзі та вчитель, бажають удачі, гарного настрою, цікавляться самопочуттям і справами то, звісно, дитина охоче йтиме щоранку до школи, залюбки працюватиме на уроках.

Початкова ланка Золочівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 впроваджує нові форми НУШ, а саме – «ранкові зустрічі». Учителі розпочинають зустріч з вітання у колі на килимку. Всі звертаються один до одного на ім’я, що допомагає створити атмосферу дружби та приналежності до групи. Вітання надає спокійний і розважливий настрой усім учасникам навчально-виховного процесу впродовж усього дня. Для цього, у класах виготовлена яскрава наочність: «Квітка настрою», «Дерево настрою», де учні прикріплюють малюнки-смайлики, у яких відображають свій настрій.

Наступним компонентом ранкової зустрічі є «групове заняття», на якому, здебільшого, вчителі ставлять проблему щодо визначення  теми дня.

Третім компонентом ранкової зустрічі є «обмін інформацією». Учні висловлюють свої думки, обмінюються ідеями та пропонують важливі для них теми для обговорення. Діти дізнаються нове один про одного. Обмін інформацією допомагає розвивати навички самостійності,   навчатися впевнено говорити та уважно  слухати.

Завершальним елементом ранкової зустрічі є «щоденні новини». У рамках  можуть містити різноманітні завдання (заповнення календаря природи, аналіз дотримання Правил класу). Особливу форму роботи на цьому етапі учителі використовують «Крісло автора», яка дає можливість кожній дитині бути почутою.

Ранкові зустрічі є яскравими фрагментами щоденного життя дітей, адже вони відчувають підтримку, розуміння і любов.

Немає коментарів

Схожі статті:

У  5-Б  Золочівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 завітав Святий Миколай! (фото) У 5-Б Золочівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 завітав Святий Миколай! (фото) Опубліковано: Середа, 20 грудня 2017 Напередодні 19 грудня учні 5-Б класу Золочівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 пригадали всі свої добрі та трішки нечемні вчинки, а потім написали листи зі своїми побажаннями до Миколая. Адже саме 19 грудня до нас приходить Святий Миколай. Це - найулюбленіший та найбажаніший день у році для усіх дітей. Це...

Переглядів: 387 Коментарів: 0

Відділи освіти

Скажемо СНІДУ – ні! (фото) Скажемо СНІДУ – ні! (фото) Опубліковано: Субота, 02 грудня 2017 1 грудня в Золочівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 відбулися заходи присвячені Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом. Відзначати цей день вже стало традицією. Класні керівники провели профілактичні бесіди «Твій вибір». Учнівським самоврядуванням було оформлено інформаційний стенд «Все про СНІД». Саме в...

Переглядів: 221 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook