Період публікації:

від

до

Категорія:

Учням Львівського ВПУ технологій та сервісу провели майстер-клас із писанкарства (фото)

Опубліковано: Вівторок, 20 березня 2018 

min
max

У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Ми святкуємо його з відкритою душею і чистим серцем, глибокою надією на перемогу добра. А одним з елементів обрядової традиції найдорожчого з свят є писанка, популярність якої зростає з кожним роком.

Учнівська молодь Львівського ВПУ технологій та сервісу не залишилась осторонь святкових приготувань і 14 квітня взяла активну участь в майстер-класі з писанкарства. Посприяли у підготовці розпису писанок керівники гуртків Львівського державного Будинку техніки: Огоновська Дарія Іванівна, Дуліпа Марія Павлівна, Федоришин Оксана Остапівна, Плахтина Ольга Іванівна, а провели майстер-клас методисти Будинку техніки Любімова Галина Іванівна, Пацкаль Ганна Йосипівна та завідувач відділу Роздольська Іванна Іванівна.

Відкрила захід заступник директора з НВР Будинку техніки Івашкевич Лілія Михайлівна. Звернула увагу на те, що писанки – не лише красивий атрибут свята, це магічні символи наших пращурів. Виготовляючи своїми руками писанку, ми відчуваємо невидимий зв'язок з минулими поколіннями, проектуємо майбутнє, налаштовуємося на відповідний настрій. Про писанкарство можна дуже багато говорити, але краще один раз спробувати створити це диво.

Учнівська молодь впродовж двох академічних годин творчо працювала над писанками, втілювала в життя традиційні орнаменти та свою особисту фантазію. Учасники переконалися у вишуканості своїх творчих робіт, коли на останньому етапі майстер-класу почали знімати віск і всі писанки розквітли яскравими кольорами веселки. Готові писанки вирізнялись оригінальністю та неповторністю.

Кожен учасник майстер-класу тримав у своїх руках власне творіння – писанку – оберіг і щиро вірив, що вона принесе всім взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоров'я і благополуччя.

Кращі учні – Безкоровайна Тетяна, Пиртик Марія, Савчин Софія, Орос Вікторія – отримали можливість взяти участь у підсумковому фестивалі писанкарства «Диво Великодня».

Організатор – Львівський державний Будинок техніки – висловлює щиру подяку адміністрації Львівського ВПУ технологій та сервісу за підготовку та проведення майстер-класу.

Немає коментарів

Схожі статті:

Міжрегіональний центр ПТО художнього моделювання і дизайну готується до Великодня (фото) Міжрегіональний центр ПТО художнього моделювання і дизайну готується до Великодня (фото) Опубліковано: Четвер, 05 квітня 2018 Навіть найменший подарунок може бути найкращим, якщо у нього вкласти душу. А наші предки знали, як це робити, і ми повинні продовжити українську традицію – дарувати людям добро, створивши Великодню писанку. Напередодні величного свята Божого Воскресіння педагогічними працівниками Львівського державного...

Переглядів: 606 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Учням Львівського ВПУ торгівлі та сфери послуг провели майстер-клас із писанкарства (фото) Учням Львівського ВПУ торгівлі та сфери послуг провели майстер-клас із писанкарства (фото) Опубліковано: Четвер, 05 квітня 2018 У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Ми святкуємо його з відкритою душею і чистим серцем, глибокою надією на перемогу добра. А одним з елементів обрядової традиції найдорожчого з свят є писанка, популярність якої зростає з кожним роком. Звичай розфарбовувати...

Переглядів: 372 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook