Період публікації:

від

до

Категорія:

Гість Львівської політехніки – посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті (фото)

Опубліковано: Середа, 28 березня 2018 

min
max

Перебуваючи з візитом у Національному університеті «Львівська політехніка», Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті наголосив: «Індія дуже зацікавлена в навчанні своїх студентів в українських технічних вишах». Це був один із важливих меседжів, котрі прозвучали під час прийому високого гостя першим проректором університету професором Володимиром Павлишем.

Сторони говорили також про шляхи поглиблення співпраці в освітній, науково-дослідницький та ІТ-сферах. Особливу увагу індійський гість закцентував на можливостях Львівської політехніки, як одного із провідних закладів вищої освіти, для здобуття технічної освіти студентами з Індії. Він зазначив, що для студентів з його країни найцікавішими можуть бути хімічна та фізична спеціалізації, а також електроніка та комп’ютерні технології. Володимир Павлиш натомість запевнив амбасадора, що університет такими можливостями володіє. Відтак іноземні студенти мають змогу вступати на англомовні магістерські програми, а при бажанні – опанувати й українську мову. Окрім того, йшлося про можливість запровадження у Львівській політехніці факультативних курсів з вивчення культури, історії, міжнародних відносин та індійської філософії.

У зустрічі з індійським послом також взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків університету професор Олег Матвійків, очільниця університетського Центру міжнародної освіти професор Наталія Гоц.

Згодом Манодж Кумар Бхарті прочитав в історичній актовій залі головного корпусу університету лекцію для студентів і аспірантів. Він виклав основні принципи індійської філософії  та розповів про її співмірність із сучасними науковими дослідженнями.

Довідково:

Манодж Кумар Бхарті народився 1963 року. Закінчив престижну індійську школу-інтернат. Після цього продовжив навчання в прем'єр-технологічному інституті Індії ІІТ (Канпур), де отримав ступінь бакалавра технологій в галузі  електротехніки. З того часу працює в Міністерстві закордонних справ Індії: був співробітником індійських посольств у Тегерані, Гаазі, Катманду, Анкарі та Янгоні. З травня 2011 до вересня 2015 року він – Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Республіці Білорусь. З вересня 2015 року очолює дипломатичну місію своєї держави в Україні. Володіє англійською, перською, непальською, бенгальською мовами, санскритом, хінді та урду. Цікавиться індійською філософією та новими відкриттями в галузях фізики й астрономії.

Матеріал підготував Ігор Галущак, прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Фото – Катерини Гречин

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 639 Коментарів: 0

Вища освіта

До Львівського ВПУ харчових технологій завітали гості зі Словаччини До Львівського ВПУ харчових технологій завітали гості зі Словаччини Опубліковано: Понеділок, 28 жовтня 2019 Впродовж 23-25 жовтня Львівське вище професійне училище харчових технологій радо приймало гостей з Середньої професійної школи гастрономії готельних послуг міста Братислави (Словаччина). Зокрема, 23 жовтня відбулася спільна конференція. Викладачі та майстри виробничого навчання Львівського ВПУ харчових...

Переглядів: 1052 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook