Період публікації:

від

до

Категорія:

Профілактика залучення дітей до небезпечних квестів. Методика проведення тематичного Кола для учнів

Опубліковано: Вівторок, 17 квітня 2018 

min
max

Нерозуміння, неувага до дитячого життя, обмаль часу для спілкування, байдужість до проблем, які хвилюють дітей, зверхність або, навпаки, надмірний контроль та гіперопіка призводять до формуван­ня закритості дитини, відчуття в неї самотності та непотрібності, пошуку мож­ливих виходів з цих ситуацій відповідно до її рішень та можливостей.

Один з таких шляхів, відомий з давніх часів - втеча від реальності, який у наші часи спростився завдяки створенню віртуального світу, віртуальних друзів, віртуального спілкування та віртуального життя, в якому і смерть здається віртуальною. Йдеться насамперед про так звані «смертельні квести», які ширилися в дитячому середовищі в Україні соці­альною мережею «ВКонтакте» з середини 2016 року.

Варто розуміти, що поширення цих небезпечних квестів відображає про­блеми, які є не лише в дітей, а й у суспільстві загалом, насамперед у ставлен­ні дорослих до дітей.

Кабінетом практичної психології та соціальної роботи інституту 22 березня 2018 р. проведено навчально-практичний семінар для слухачів «Школи молодого працівника психологічної служби» на якому висвітлювались питання, хто і яким чином заробляє на небезпечних квестах, створює і поширює їх, залучаючи нових і нових дітей, надавалися прак­тичні поради, які мають допомоги в роботі з дітьми та батьками, в розмовах на такі непрості теми, як цінність людського життя і суїцидальна поведінка, повага до себе та до інших, розуміння та вміння говорити про власні пробле­ми.

Окрему увагу приділено висвітленню діяльності Національної дитячої «гарячої лінії», яка працює з 2013 року на базі Громадської організації «Ла Страда-Україна» і приймає дзвінки від дітей та дорослих з різних куточків України. На Національній дитячій «гарячій лінії» консультують компетентні у дитячих питаннях психологи, юристи, соціальні працівники та соціаль­ні педагоги. Коло питань, з яких надаються консультації, досить широке і формується на основі отримуваних запитів від абонентів, в тому числі щодо звернень стосовно проходження смертельних квестів у соціальних мережах.

Учасники семінару  практично попробували проведення тематичного Кола, яке рекомендоване для учнів 7-11 класів.

Семінар поводили: О. Приведа - завідувач кабінету практичної психології і соціальної роботи та І. Губаль.

Немає коментарів

Схожі статті:

Підсумкова науково-практична конференція за результатами ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» Підсумкова науково-практична конференція за результатами ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» Опубліковано: Середа, 22 травня 2019 21 травня 2019 року в Міністерстві освіти і науки України завідувач Навчально-методичного центру психологічної служби Олександра Приведа тапереможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів  Курчик Іванна Василівна, соціальний педагог Шклівської...

Переглядів: 396 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Семінар-практикум для директорів та фахівців психологічної служби шкіл Золочівського району Семінар-практикум для директорів та фахівців психологічної служби шкіл Золочівського району Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 12 жовтня 2018 року на базі Золочівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 проведено Навчально-методичним центром психологічної служби КЗ ЛОР «»ЛОІППО» навчально-практичний семінар для директорів, практичних психологів, соціальних педагогів, логопедів закладів загальної середньої та дошкільної освіти Золочівського...

Переглядів: 679 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook