Період публікації:

від

до

Категорія:

Пізнати рідний край – побачити свій шлях в житті та духовно збагатитись (фото)

Опубліковано: Четвер, 26 квітня 2018 

min
max

В рамках виховних годин студенти групи ПВн-26 спеціальності «Правознавство» Львівського кооперативного коледжу економіки і права, які бажали, разом із куратором групи Наталією Захарчук відвідали чудотворне джерело с. Новосілка (відоме як Раковець), що знаходиться неподалік м. Львова.

Студенти ознайомились з досить цікавою історією цього джерела.

З цього джерела починається маленька річечка. Люди надали джерелу цивілізованого вигляду, огородили його, зробили каскадом ніби в два яруси: в першому можна набирати питну воду, а в другому (нижньому) – омиватись.

Студенти з уст куратора дізнались багато цікавого. Наталія Ярославівна розповіла своїм студента, що ще за австрійських часів на місці сучасного джерела було поле. Під час сільськогосподарських робіт власник виявив, що із під землі пробивається джерело. Невідомо чому, але чоловік звелів його замурувати. А після того, як джерело замурували, чоловік несподівано осліп.

Так прожив він сліпим два роки. І от, одного разу, йому приснився сон, в якому було сказано, що він прозріє лише тоді, коли відкриє джерело, та тричі вмиє обличчя його водою. Чоловік прислухався до незвичайної поради, і виконавши вказане – вмить прозрів. На подяку за зцілення звів муровану капличку неподалік джерела. Під час другої світової війни капличка була розібрана, і відновлена уже за незалежності України. Хоча дехто каже, що капличка була збудована в честь появи чудотворної ікони. Хоч думки розходяться, але все одно є дещо, що об’єднує обидві ці історії. Це те, що поставлена вона в знак великого Божого чуда.

Джерело це є благословенним та цілющим. Кажуть, що в сиву давнину над цим джерелом навіть об’явилася Матінка Божа. З того часу і почали проводити служби Божі в капличці і церкві.

На початку 90-их в Раковець приїжджали науковці з Одеси, вони проаналізували воду і виявили в ній великий вміст срібла. Ця вода вилікувала багато людей від найрізноманітніших захворювань. Але безперечно, не срібло надає цілющі сили джерелу, а щира молитва. Адже кажуть: хто пройде дванадцять кіл по воді зі щирою молитвою, яка буде лунати із глибин серця, того Бог зцілить від будь якої недуги. Головне вірити в це, адже для Бога немає нічого неможливого.

«Перебування біля джерела залишилось море позитивних відчуттів та спогадів, надало можливість з легкістю насолодитися чистим повітрям і просто помилуватися унікальністю цього місця. Ми були захопленні та горді за те, що наша рідна земля така багата і різноманітна з надзвичайним чудом природи», - розповіла одна зі студенток.

Студенти духовно оздоровились, враженні від побаченого, насолодились красою весни, природи рідного краю та мирним небом. Додому поверталися з великим духовним піднесенням, окрилені Божою благодаттю, адже Чудотворні Святині зцілюють душі і повертають здоров’я, дарують мир і спокій. У серцях залишились вогники добра, ласки, милосердя, всепрощення та душевної гармонії.

«Ми вкотре переконалися, що в нашому коледжі дбають не лише про знання студентів, а й про їхнє духовне збагачення. Тож ще раз дякуємо за можливості для саморозвитку. А своїм колегам-студентам бажаємо брати участь у таких заходах, адже студентські роки – швидкоплинні, тому потрібно брати від них максимум», - зауважила студентка коледжу.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студенти Львівського кооперативного коледжу відвідали Київ Студенти Львівського кооперативного коледжу відвідали Київ Опубліковано: Понеділок, 15 квітня 2019 Викладачі Львівського кооперативного коледжу економіки і права Наталія Захарчук, Наталія Загорбенська та Олена Маньків разом із студентами груп ПВ(н)-16, ПВ(н)-26, ПВ(н)-27 спеціальності «Право» здійснили туристичну подорож до Києва. Історія Києва – дуже цікава і неординарна. Він поєднує у собі історичне...

Переглядів: 358 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook