Період публікації:

від

до

Категорія:

Підсумки тижня історії у ЛУФК

Опубліковано: Четвер, 17 травня 2018 

min
max

У Львівському училищі фізичної культури завершився тиждень історії, який тривав з 3 по 10 травня 2018 року. Він був проведений у формі практичних занять та музейних уроків. Мотиваційним моментом робити стало гасло «Стань учасником події, розділи долю історичної особи».

Впродовж тижня історії було проведено ряд заходів та нетрадиційних уроків. Особливо захопливою була інтерактивна  екскурсія з учнями 9-В класу (кл. кер Фігурна І. Я.) в музей Михайла Грушевського (вчитель Клемба Л.Ю.), де дев’ятикласники змогли дослідити життя і діяльність визначного історика, його роль в суспільному та науковому житті Галичини, зокрема його львівський період.

Вчений секретар музею пані Софія Легін провела практикум на тему: “Життя і побут Гуцульщини”. Це заняття викликало надзвичайне зацікавлення та пожвавлення в учнів, оскільки вони змогли спробувати себе у ролі гуцульського нареченого, побувати на карпатському дуелі, обміняти валюту тощо.

Учні 9-А класу (класний керівник Таранова Л.А.) відвідали музей Івана Франка, де з благоговінням поринули в світ вченого європейського рівня, неординарної особистості, титана праці Івана Франка (вчитель Клемба Л.Ю.).

З учнями 9-Б (класний керівник Мацюх Г.Р.) та 9-Г (класний керівник Стасишин У.І.) класів був проведений практикум “Вілла Грушевських. Таємниця дому на Софіївці”.

Незабутнє враження залишив у пам’яті учнів 9-В класу музейний урок на тему: “Іван Франко – Великий каменяр, титан праці, велет духу”.

У Стрийському парку відбувся тур за назвою ”Гал тревел” (вчитель Клемба Л.Ю.). Під час цього туру дев’ятикласники пройшли такі маршрути:

- Маршрут А ”Сокіл”-“Січ”-“Пласт” (гіди: Васютик Д. 9-В кл., Марків Р. 9-В кл., Щерба В. 9-Б кл., Падошик О. 9-А кл.).

- Маршрут Б “Боберський”–“Трильовський”–“Шептицький” (гіди: Васютик Д. 9-В кл., Толстяк Д. 9-В кл.).

- Станція В “Історія Львівського Футболу та роль спорту в суспільно-політичному житті”(гід Клемба Л.Ю.)

Справжніми дослідниками стали такі учні: Савчук Г., Мудрик А., Груша М., Кашуба М., Махінка Д. Назарчук Р. (9-В кл.), Поліщук В., Плескун Р., Скобельська М., Шепіленко К. (9-А кл.)., Река М., Падошик О., Щерба В., Никифорук Д., Майкут Х., СавчинС., Прокояк І. (9-Б кл.).

Улюбленцями працівників музею стали учні 9-В класу, які показали високу ерудицію, знання історії, та виявили особливий інтерес до представлених подій. Хороший рівень також показали учні 9-А класу.

Підсумком тижня історії став круглий стіл на тему: “Що я візьму для себе в це нелегке життя?”.

З учнями 8-х класів були проведені вікторини , відеоекскурсії,  створена історична майстерня. Відзначилися : Бабич Н., Буць Д. (8-Б кл.).

Підготувала вчитель історії Клемба Л.Ю. 

Фотосупровід заходів до тижня історії можна подивитися за посиланням: http://ufk.lviv.ua/ua-photogallery-Pidsumky_tyzhnia_istorii.html

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Опубліковано: П`ятниця, 03 квітня 2020 Відразу четверо вихованок Львівського коледжу спорту (кол.училище фізичної культури) увійшли у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби у своїх вагових категоріях. У вазі до 50кг ІІІ місце посідає Оксана Лівач (вип.2014р.). В активі Оксани 50 залікових очків, які вона виборола на світовому рейтинговому...

Переглядів: 4778 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Опубліковано: Четвер, 12 березня 2020 9 березня 2020 року в день народження Великого Кобзаря українського народу з ініціативи штабу Всеукраїнського об’єднання добровольців й за підтримки відділення НОК України у Львівській області, журналу «РІА-Україна» та інших співорганізаторів у Львівському палаці мистецтв відбувся Шевченківський творчий...

Переглядів: 2114 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook