Період публікації:

від

до

Категорія:

Викладач Львівського кооперативного коледжу економіки і права побував на презентації «Енциклопедії Львівської ставропігії»

Опубліковано: Понеділок, 11 Червня 2018 

min
max

Нещодавно викладач Львівського кооперативного коледжу економіки і права Михайло Голубка (член Львівського Ставропігійського братства) взяв участь у презентації книги професора Інституту Східної Європи Університету «Львівський Ставропігіон», академіка, заслуженого журналіста України, члена Національної спілки письменників України, історика, громадського діяча Богдана Сушинського (творчий доробок – понад 190 творів, серед яких чільне місце займає тема історії України, її славетного минулого) «Енциклопедія Львівської ставропігії. XV – початок XXI ст.», яка відбулася в Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Основна мета заходу – збереження та примноження духовного й культурного надбання українського народу, утвердження в суспільстві престижу української книги, створення сприятливих умов для видання та популяризації  української книги, піднесення вітчизняної видавничої справи, поповнення бібліотек регіону новими виданнями, виховання культури читання та любові до української мови та історії свого регіону.

З вітальним словом до присутніх у залі звернулися: директор Львівської обласної наукової універсальної бібліотеки, канд. істор. наук Іван Сварник, заступник голови наукового товариства ім. св. Петра Могили, громадський активіст Богдан Горбовий, ставропігієць, козацький активіст, лікар, Почесний доктор УЛС Михайло Секела,. Верховний Вчитель Бойового Гопака, фундатор і співкерівник науково-навчального Центру національних Бойових мистецтв Володимир Пилат, представник старовинного шляхетного роду Драг-Сасів Михайло Терлецький, співавтор ідеї Енциклопедії, автор переднього слова про Енциклопедію Ярослав Кміт.

«Енциклопедія Львівської Ставропігії ХV – початок ХХІ ст.» не лише консолідує відомості про знані історичні факти і постаті, але й дослідницьки формує життєписи сотень діячів ставропігійської давнини, імена яких лише побіжно згадуються по монархічних і церковних грамотах, хроніках, літописах та по канцелярській документалістиці. Те саме стосується і низки історичних подій.

«Енциклопедія Львівської Ставропігії ХV – початок ХХІ ст.» у всій складності історичного пізнання міжнародних та міжконфесійних взаємин, подій, імен та архівних документів відтворює буття Львівського Успенського братства, його школи та Ставропігійського інституту, а також нині чинного спадкоємця їх слави – Університету «Львівський Ставропігіон», історію Львівського ставропігійного братства та Львівських Духовних Шкіл ХХ-ХХІ століть тощо.

За інформацією прес-служби Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу зустрілися зі словенською поетесою Барбарою Корун Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу зустрілися зі словенською поетесою Барбарою Корун Опубліковано: Вівторок, 02 жовтня 2018 Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права мали можливість побувати на презентації нової збірки поезії словенської поетеси Барбари Корун «Прийду за мить» за участі самої авторки та викладачів кафедри слов’янської філології ЛНУ ім. І. Франка Наталії Хороз, Алли Татаренко,...

Переглядів: 340 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 772 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook