Період публікації:

від

до

Категорія:

Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу зустрілися зі словенською поетесою Барбарою Корун

Опубліковано: Вівторок, 02 жовтня 2018 

min
max

Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права мали можливість побувати на презентації нової збірки поезії словенської поетеси Барбари Корун «Прийду за мить» за участі самої авторки та викладачів кафедри слов’янської філології ЛНУ ім. І. Франка Наталії Хороз, Алли Татаренко, Галини Крук та Мар’яни Климець.

Барбара Корун (Barbara Korun) народилася у 1963 році в Любляні, навчалася в Люблянському університеті на філософському факультеті (спеціальність словенська мова та порівняльне літературознавство). Викладала у місцевих гімназіях, працювала драматургом в театрах, де взяла участь у створенні близько 20 вистав.

Барбара Корун розповіла присутнім про особливості своєї поезії, зокрема акцентувала увагу на збірці віршів «Прийду за мить», ознаками якої є поєднання прозового, поетичного і драматичного начал (цикл «Монологи»), пейзажно-інтимна лірика (цикл «Незакінчені пейзажі») і звернення до античної тематики, зокрема трагедії Софокла (цикл «Антигона»), відповідала на запитання, читала свої вірші.

Особливість віршів Барбари полягає в тому, що пише вона, здебільшого, від імені відомих історичних постатей, як, наприклад, дружини Ноя або Єлизавети І.

Протягом зустрічі письменниця представила свою творчість у контексті сучасної словенської поезії, дала власну інтерпретацію окремих віршів із циклу «Монолог» зі збірки «Прийду за мить».

За свою поезію Барбара Корун отримала чимало літературних нагород не тільки у Словенії, а й за кордоном. Вірші поетеси увійшли до понад 50 антологій світу. За кордоном вийшло 5 книг письменниці. Частина її поезій вийшла друком у США та Ірландії.

Авторка є частим гостем різноманітних поетичних вечорів та фестивалів.

Творчий захід за участю Барбари Корун мав і прикладний характер, адже студенти, які вивчають навчальну дисципліну «Зарубіжна література», тема: «Оригінальна і перекладна література в сучасному світі», мали можливість ознайомитись з своєрідністю авторського стилю та роботою над перекладом, бо саме протягом зустрічі прозвучали оригінальні тексти в авторському виконанні та їхні переклади. Це дало можливість викладачам циклової комісії мовних дисциплін застосувати багатоаспектний інтегрований комплекс навчально-виховних заходів з предмета, спрямований на закріплення, збагачення та поглиблення знань студентів із зарубіжної літератури й розвиток творчої майстерності молодих викладачів-словесників.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Викладач Львівського кооперативного коледжу економіки і права побував на презентації «Енциклопедії Львівської ставропігії» Викладач Львівського кооперативного коледжу економіки і права побував на презентації «Енциклопедії Львівської ставропігії» Опубліковано: Понеділок, 11 Червня 2018 Нещодавно викладач Львівського кооперативного коледжу економіки і права Михайло Голубка (член Львівського Ставропігійського братства) взяв участь у презентації книги професора Інституту Східної Європи Університету «Львівський Ставропігіон», академіка, заслуженого журналіста України, члена Національної...

Переглядів: 605 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook