Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському обласному Будинку вчителя відбулися освітянські діалоги

Опубліковано: Вівторок, 25 вересня 2018 

min
max

20 вересня у Львівському обласному Будинку вчителя відбулися освітянські діалоги на тему: «Методика організації інтерактивних уроків суспільствознавчих дисциплін для розвитку історичних уявлень на прикладі відеоряду. Презентація інтерактивного уроку вчителя-методиста Васільєвої А.В.».

Освітянські діалоги вела вчитель-методист Васільєва А.В.

Інтерактивний – здатний до взаємодій, діалогу. Інтерактивне навчання – це спеціальна форма організації пізнавальної діяльності, яка має конкретну передбачувану мету – створити комфортні умови навчання, за яких кожен учень відчуває свою унікальність, інтелектуальну спроможність.

Суть інтерактивного навчання у тому, що навчальний процес відбувається за умови постійної, активної взаємодії всіх учнів.

Організація інтерактивного навчання передбачає моделювання історичних ситуацій, використання рольових ігор, застосовуються мультимедійні засоби у навчанні.

У результаті застосування інтерактивного уроку вчитель може застосовувати такі методи і прийоми навчання:

  • дискусії та обговорення;
  • розв'язування проблемних питань;
  • мозковий штурм;
  • робота в групах;
  • інтерв'ю;
  • аналіз аргументів «за» і «проти»;
  • навчальні ігри;
  • відеоряд;
  • створення проектів, презентацій та виставок.

У ході освітянських діалогів було обговорено різні методи проведення інтерактивного уроку, але основну увагу націлено на створення відеоряду.

Застосування інтерактивних методів і прийомів педагогіки дозволило підняти рівень викладання історій на вищий щабель. Для прикладу, під час освітянських діалогів була успішно проведена презентація інтерактивного уроку вчителя-методиста Васільєвої А.В.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбулися освітянські діалоги «Методологія та інноваційні підходи у викладанні основ економічних знань для старшокласників» Відбулися освітянські діалоги «Методологія та інноваційні підходи у викладанні основ економічних знань для старшокласників» Опубліковано: Середа, 19 вересня 2018 13 вересня Львівський обласний Будинок вчителя спільно з Львівським Національним університетом ім. І. Франка (економічний факультет) провів освітянські діалоги на тему: «Методологія та інноваційні підходи у викладанні основ економічних знань для старшокласників» вчителям предмету «Основи економіки» Львівщини. Освітянські...

Переглядів: 308 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

До Дня Соборності України у Будинку вчителі відкрито тематичну виставку До Дня Соборності України у Будинку вчителі відкрито тематичну виставку Опубліковано: П`ятниця, 18 січня 2019 До Дня Соборності України у Львівському обласному Будинку вчителя відкрито тематичну виставку «Українські педагоги у формуванні ідеї Соборності України», присвячену педагогам, які впродовж століть виховували в українців свідомість, що Галичина, Наддніпрянська Україна, Слобожанщина, південні регіони –...

Переглядів: 1537 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook