Період публікації:

від

до

Категорія:

Шляхи і методи розвитку компетентностей для демократичного громадянства засобами позакласної виховної роботи

Опубліковано: Вівторок, 25 вересня 2018 

min
max

11.09.2018 р. педагоги-організатори Львова та області в рамках інваріантного професійного модуля «Професійна майстерність і фахова компетентність педагога-організатора»  засвоювали шляхи і методи розвитку компетентностей для демократичного громадянства засобами позакласної виховної роботи. Ознайомилися з швейцарсько-українським проектом «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» - DOCCU, з посібниками DOCCU, переглянули відеоролики, відкрили для себе освітню платформу «Живемо в демократії» та її ресурси. Презентації, творчі вправи, ігри, руханки зробили заняття цікавим, змістовним, насиченим  і пізнавальним. Ділилися досвідом громадянського і правового виховання дітей та учнівської молоді, думками про застосування засвоєних на тренінгу знань і технологій у правоосвітній роботі, в організації життя і дозвілля учнівського колективу. Міркували про цінності демократії, про демократію у школі та свій внесок у створення демократичного освітнього середовища:

«Демократія у школі – це партнерство між учителями, учнями і батьками. Мій внесок: проведення тренінгів, виступи на батьківських зборах, залучення батьків до виховних справ у школі» (Петрівська І.)

«Демократія в школі починається з самоусвідомлення того, чи хочемо ми бути демократичними. Для цього потрібно створити у школі таке середовище, яке повинно враховувати інтереси школярів» (Кардаш Г).

«Демократія у школі – це взаємоповага. Взаємодія між працівниками школи, батьками, дітьми на благо нового покоління. Як педагог-організатор, я можу проводити тренінги для здруження, знайомства усіх цих ланок» (Оля).

«Демократія в школі – це коли діти і вчитель думають, працюють в одному напрямку, на одній хвилі… Це дружба, рівноправ’я і свобода думки. Як педагог-організатор, я можу створити умови для цієї демократії і надихати дітей бути лідерами» (Чорна Руслана).

«Школа для дитини повинна стати невеликою державою, суспільством, де вона може отримати не лише знання, а й життєвий досвід» (Кундельська Ірина).

«Демократія у школі – складова демократії в державі. В її основі в першу чергу лежить вихованість і толерантність. Якщо хочеш, щоб тебе почули – навчись слухати інших» (Юлія Мозола).

Демократія в школі – це перш за все толерантність і тактовність кожного учасника освітнього процесу. Висловлювати свої думки та проявляти свої вчинки, дії необхідно виважено, розумно» (Кухтяк Ганна).

«Демократія в школі тоді, коли вчителі та учні розуміють, що вони члени одного колективу» (Гудошнікова Н.).

Немає коментарів

Схожі статті:

Розвиток громадянських компетентностей в школі Розвиток громадянських компетентностей в школі Опубліковано: Четвер, 21 Червня 2018 15 червня 2018 року проводився соціогуманітарний модуль для вчителів різних предметів на актуальну тему з огляду реформування освіти «Розвиток громадянських компетентностей в Україні», що є частиною великого українсько-швейцарського проекту DOCCU.  Тренер – доцент кафедри гуманітарної освіти Анна-Марія...

Переглядів: 430 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Розвиток громадянських компетентностей із вчителями української мови та літератури Розвиток громадянських компетентностей із вчителями української мови та літератури Опубліковано: Понеділок, 19 листопада 2018 05.11.2018 р. слухачі тематичного спецкурсу «Особливості використання текстів «нової природи» на уроках української мови та літератури»  опановували основи ОДГ/ ОПЛ. Через відеоролики, презентації ознайомилися з швейцарсько-українським проектом «Розвиток громадянських компетентностей в Україні», посібниками...

Переглядів: 371 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook