Період публікації:

від

до

Категорія:

Студентам Львівського кооперативного коледжу розповіли про особливості працевлаштування

Опубліковано: П`ятниця, 19 жовтня 2018 

min
max

Робота з професійної орієнтації студентів у Львівському кооперативному коледжі економіки і права є частиною навчально-виховного процесу. Вона традиційно проводиться підрозділом зі сприяння працевлаштування випускників коледжу за участі Львівського міського центру зайнятості.

Відтак, нещодавно був організований та проведений круглий стіл на тему: «Особливості працевлаштування майбутніх випускників» за участю Любові Михаліної, провідного фахівця з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Львівського міського центру зайнятості.

Гостями заходу були представники адміністрації коледжу, викладачі коледжу, студенти різних спеціальностей.

Мета круглого столу: визначення шляхів, направлених на реалізацію соціальних ініціатив Президента України з вирішення проблемних питань працевлаштування молоді, вивчення ринку праці та освітянських послуг, ознайомлення майбутніх фахівців з ринком праці міста, області та країни, вимогами роботодавців до працівників, з ризиками, які можуть виникнути при підписанні трудових договорів, правилами складання відео-резюме.

Відкриваючи зустріч, керівник підрозділу сприяння працевлаштування випускників коледжу Оксана Козак зауважила, що ЗВО здійснюється велика робота щодо моніторингу працевлаштування випускників та їх подальшого навчання, відстеження кар'єрного зростання, адже молодіжний ринок праці має свою динаміку розвитку: з одного боку молодий вік підвищує шанси для зайнятості, а з іншого – через відсутність трудового та життєвого досвіду – зменшує його.

Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Львівського міського центру зайнятості Любов Михаліна детально ознайомила студентів з роботою кожного відділу центру зайнятості, їх функціями та основними завданнями, із законодавчими документами, якими в своїй роботі керується служба зайнятості, а також із порядком реєстрації та ведення обліку громадян, які звернулись за допомогою у пошуку роботи та соціальними послугами в сфері зайнятості, з ситуацією на ринку праці міста Львова, інноваційними підходами в роботі служби зайнятості з безробітними, в т.ч. з відео-резюме, відео-вакансії, електронний сервіс «Електронна черга», за допомогою якого бажаючі мають можливість записатися на індивідуальний прийом до фахівця без попереднього відвідування центру зайнятості для реєстрації або отримання консультації, поінформувала присутніх про наявні вільні робочі місця, про порядок реєстрації в службі зайнятості, про порядок організації підприємницької діяльності тощо.

Представник Львівського міського центру зайнятості наголосила, що у разі звернення до служби зайнятості людина не залишиться наодинці зі своєю проблемою, поруч будуть завжди фахівці, які допоможуть у вирішенні питань працевлаштування, а в даному випадку, для випускників навчального закладу, Міський центр зайнятості буде інформувати підрозділ сприяння працевлаштування коледжу про актуальні на ринку праці вакансії, організацію проведення ярмарків професій тощо.

В невимушеній атмосфері студенти коледжу отримали для себе багато корисної інформації та можливість поспілкувалися з представником центру зайнятості, більш реалістично подивилися на своє професійне майбутнє та переконалися, що це потребує серйозності, ретельності та відповідальності.

На сьогоднішній день ринок праці потребує хороших фахівців, а тому учасники заходу закликали студентів активно розвиватися і сміливо розпочинати кар’єру в Україні.

Від імені адміністрації коледжу, об’єднаного профкому керівник Підрозділу сприяння працевлаштуванню та студенти коледжу висловили щиру подяку представникам Львівського міського центру зайнятості за надані практичні знання, приділений час та співпрацю.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю ЛККЕіП

Немає коментарів

Схожі статті:

Круглий стіл «Тенденції працевлаштування сучасної молоді в реаліях сьогодення» Круглий стіл «Тенденції працевлаштування сучасної молоді в реаліях сьогодення» Опубліковано: П`ятниця, 21 Червня 2019 Проведення презентацій роботодавців є ефективною формою пошуку претендентів на вакантні робочі місця. Викладачі циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували та провели круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Тенденції працевлаштування...

Переглядів: 957 Коментарів: 0

Вища освіта

Семінар-лекція «Застосування чинного законодавства України при укладенні трудових договорів» Семінар-лекція «Застосування чинного законодавства України при укладенні трудових договорів» Опубліковано: П`ятниця, 30 листопада 2018 Заступник директора з навчальної роботи Львівського кооперативного коледжу економіки і права Леся Федак та керівник підрозділу сприяння працевлаштування випускників навчального закладу Оксана Козак організували для студентів спеціальності «Правознавство» семінар-лекцію на тему : «Застосування чинного...

Переглядів: 446 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook